Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Προχωρούν διαδικασίες για Πολύκεντρο και άλλα έργα

Διαδοχικές ανακοινώσεις για έργα πνοής πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας, με την τελευταία εξ αυτών να αφορά την υπογραφή σύμβασης από το δήμαρχο Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστα Αλεξανδρόπουλο για τη διαμόρφωση των αποθηκών έναντι του Γυμνασίου Ζαχάρως προκειμένου να μετατραπεί σε Πολύκεντρο.

Η υπογραφή της σύμβασης αφορά συγκεκριμένα το έργο «Διαμόρφωση κτιρίου αποθηκών έναντι Γυμνασίου και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου», συνολικού προϋπολογισμού 1.325.000,15 ευρώ. Το Πολύκεντρο θα έχει συνολικό εμβαδό 1086 τμ. και στόχο έχει να δώσει μια διαφορετική όψη στην πόλη και να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου.

Το εν λόγω κτήριο θα περιλαμβάνει σύγχρονη βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, αίθουσα νέων τεχνολογιών, αίθουσα κινηματογράφου και μουσικής ,αίθουσα χορού και γυμναστικής, σύγχρονη κατασκευή εξωτερικών όψεων φιλικών προς το περιβάλλον και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Έργο πνοής και αναβάθμισης ποιότητας

Στη σημασία που θα έχει το έργο αυτό για το δήμο, εστίασε στη δήλωσή του ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μετά από αρκετούς αγώνες και προσπάθειες φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης του Πολύκεντρου της Ζαχάρως με τον ανάδοχο με απόλυτη διαφάνεια και όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ένα έργο που θα δώσει μια άλλη πνοή στο δήμο μας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Επιπλέον, ο κ. Αλεξανδρόπουλος καλωσόρισε τον υπεύθυνο αναδόχου εταιρείας και δήλωσε ευχαριστημένος που η εγκατάστασή του θα γίνει άμεσα, σε ένα έργο που αν μη τι άλλο είχε εμπόδια και κινδύνευε να μείνει ημιτελές λόγω δικαστικών περιπετειών. Πρόσθεσε δε πως το γεγονός πως ο ίδιος ο ανάδοχος ενστερνίζεται το σκεπτικό του ιδίου και επιθυμεί να γίνει μια άριστη και άμεση εργασία, μόνο ικανοποίηση μπορεί να του προσδώσει. Τέλος, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του αναδόχου σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι και μπορεί να βοηθήσει, ενώ ζήτησε και λεπτομέρειες για το έργο και το χρόνο που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του, που θα οδηγήσει και στην ανάδειξη του δήμου στο επίπεδο που του αρμόζει.

Όλη η επικαιρότητα