Ελλάδα

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Έφτασαν τα 50 τα κρούσματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος

Πενήντα ενεργά κρούσματα «μετρά» το 10ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών δύο τμήματα του οποίου έκλεισαν τη Δευτέρα.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Συκεών – Νεάπολης, Μιχάλης Βουλγαρίδης, στο πρώτο τμήμα που ανέστειλε τη λειτουργία τη Δευτέρα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε σύνολο 20 μαθητών, ενώ στο δεύτερο που ανέστειλε τη λειτουργία του μία μέρα αργότερα, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα σε σύνολο 23 μαθητών.

Από την ημέρα που τα τμήματα έκλεισαν, άλλα 27 κρούσματα του κορωνοϊού βρίσκονται διάσπαρτα στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, φτάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στα 50.

«Κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος. Αλλού έχουμε τέσσερα, αλλού δύο, αλλού ένα, όμως αυτά βάσει των πρωτοκόλλων δεν αναστέλλουν τη λειτουργία ενός τμήματος, καθώς δεν ξεπερνούν το 50%+1 του συνόλου των μαθητών. Ωστόσο, επειδή τα παιδιά αυτά, έχουν έρθει σε επαφή με συμμαθητές τους, τις επόμενες ημέρες αναμένουμε σημαντική αύξηση» συμπληρώνει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Βουλγαρίδη κρούσματα σε άλλα σχολεία του δήμου υπάρχουν μεν, όμως σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν τους αριθμούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται μαθήματα ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νεάπολης – Συκεών, τόνισε στο GRTimes ότι «τα παιδιά έχουν ξεκινήσει ήδη τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Το 10ο Δημοτικό είναι από τα σχολεία εκείνα στα οποία έχουμε παραδώσει με χρηματοδότηση του δήμου, φορητούς υπολογιστές για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά».

Όλη η επικαιρότητα