Ηλεία

Δήμος Πύργου – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Διανομή βασικών προϊόντων διατροφής

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η διανομή βασικών προϊόντων διατροφής σε περίπου 130 πολίτες του δήμου Πύργου που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Μάρτιο.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί προσφορά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιείται με την συνεργασία του δήμου Πύργου και του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε».

Από νωρίς χθες το πρωί οι ωφελούμενοι βρέθηκαν στο χώρο του ΚΑΠΗ Πύργου, στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας όπου στον καθ` ένα ξεχωριστά δινόταν σε συσκευασία συγκεκριμένα είδη διατροφής.

Συνολικά θα προσφερθεί μια ικανή ποσότητα τροφίμων, ενώ μιλώντας για την συγκεκριμένη δράση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε πως «Υλοποιούμε μια ακόμα δράση επισιτιστικής βοήθειας αξιοποιώντας την προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Οι ωφελούμενοι είναι περίπου 130 άτομα που έκαναν τις σχετικές αιτήσεις. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία παραλαβής των τροφίμων, αλλά και για να τηρηθούν τα μέρα προστασίας από τον ιό, αποφασίσαμε να τα πάρουν σε δυο ημέρες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με το Όλοι μαζί μπορούμε και ελπίζω να βρεθούν κι άλλοι μιμητές που θα προσφέρουν βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Ο Κ. Βγενοπουλος πρόσθεσε ότι «Ο δήμος Πύργου κάνει συντονισμένη προσπάθεια για να στηρίξει τους πολίτες που λόγω της πανδημίας έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση κι ευελπιστώ ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Οι πολίτες που έχουν ανάγκες λόγω της πανδημίας έχουν αυξηθεί σημαντικά αφού πολλά καταστήματα είναι κλειστά και δεν εργάζονται. Καλούμε όποιον μπορεί να στηρίξει τις δράσεις μας να το κάνει προκειμένου οι συμπολίτες μας να μπορέσουν να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να τελειώσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε».

Όλη η επικαιρότητα