Ηλεία

Δήμος Πύργου: Η Κοινωνική Πολιτική και ο Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο

Τ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»

Στην κοινωνική πολιτική και τις πολιτιστικές δράσεις που προγραμματίζει και υλοποιεί ο Δήμος Πύργου, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Ανδρέα Βγενόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Χάρη Μικελόπουλο.

«Θα διανεμηθούν δώρα στα παιδιά των πιο ορεινών περιοχών του Δήμου»

«Παρότι βρισκόμαστε σε πρωτόγνωρες συνθήκες και υπό μεγάλες απαγορεύσεις λόγω των μέτρων, πρέπει ωστόσο να δημιουργήσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα για όλους, και κυρίως για τα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δίνουμε προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και τον πολιτισμό σ’ αυτή την πόλη. Κάτι που εκκωφαντικά απουσίαζε όλα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις κοινωνικές δράσεις. Όπως εξήγησε, τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν δώρα στα παιδιά των πιο ορεινών περιοχών του Δήμου, όπως και στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό για τη σημαντική οικονομική βοήθεια που προσέφερε ξανά και η οποία θα διανεμηθεί μέσα από τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

«Μέσα από τις υπηρεσίας της Πρόνοιας μοιράζουμε σε δικαιούχους τη βοήθεια που μας εμπιστεύεται και πληρώνει η Μητρόπολη Ηλείας, και θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη που μας δείχνει». Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε και για τη δωρεά που δόθηκε στον Δήμο από το ίδρυμα Νιάρχος για όσους είναι σε αναστολή εργασίας, καθώς και για άλλες χορηγίες μεγάλων επιχειρήσεων.

«Προσπαθούμε σε μια αντίξοη εποχή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα»

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στον ευρύ στολισμό της πόλης, καθώς και το ηλεκτρολογικό υλικό φωτισμού που για πρώτη φορά δόθηκε σε όλα τα χωριά. Τέλος, είπε ότι στην αλλαγή του χρόνου προγραμματίζεται η ρίψη βεγγαλικών όπως και η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση ενός μηνύματος αισιοδοξίας και ανατροπής της γκρίζας πραγματικότητας που ζούμε. «Μόνο η αισιοδοξία, σε συνδυασμό με τη σοβαρή δουλειά, μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα. Ένα τέλμα που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, πιο έντονα στη χώρα και καταστροφικό στον Πύργο. Σ’ αυτή την πόλη η ζημιά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστια και προσπαθούμε σε μια αντίξοη εποχή με πολλούς περιορισμούς και με σημαντική υπολειτουργία όλης της Δημόσιας Διοίκησης όλο αυτό το διάστημα, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα», κατέληξε.

Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Μετουσιώνουμε την αλληλεγγύη σε πράξη»

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Α. Βγενόπουλος ανέφερε ότι περί τις 180 οικογένειες βοηθιούνται σημαντικά από την οικονομική στήριξη της Μητρόπολης, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις επισιτιστικές ανάγκες οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

«Ο Δήμος Πύργου, ευαισθητοποιημένος όπως πάντα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας, μετουσιώνει σε πράξη ενέργειες οι οποίες έχουν σκοπό την ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας. Για τον λόγο αυτό έχουμε κάνει διάφορες ενέργειες και θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό ο οποίος μας προσέφερε ένα σεβαστό ποσό που θα μοιραστεί αναλογικά σε τρόφιμα σε ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια για επισιτιστική βοήθεια» πρόσθεσε ο κ. Βγενόπουλος. Συμπλήρωσε επίσης ότι θα προσφερθούν γλυκίσματα σε ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ποσό που έχει λάβει ο Δήμος από το ίδρυμα Νιάρχου και θα διανεμηθεί μέσα από μοριοδότηση και κριτήρια που έχουν δοθεί από το ίδρυμα.

Χ. ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δίνουμε χρώμα και φως σε μια δύσκολη περίοδο»

«Φέτος ο Δ.Ο.Π.Π. προσπαθεί να δώσει χρώμα και φως στην πόλη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν κάνουμε εκδηλώσεις- αφού απαγορεύονται λόγω πανδημίας- και έχουμε επικεντρωθεί στον μεγαλύτερο δυνατό στολισμό της πόλης για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη ψυχολογία και να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π. Χάρης Μικελόπουλος.

Ο κ. Μικελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στον στολισμό του Πύργου, για τις δράσεις που έγιναν για πρώτη φορά, και υπογράμμισε ότι με τον προγραμματισμό που ήδη γίνεται του χρόνου τόσο στην πόλη όσο και τα Δ.Δ. δεν θα υπάρχει καμία έλλειψη.

«Φέτος, εμπλουτίστηκε ο στολισμός της πόλης με νέες διακοσμητικές κατασκευές που δεν υπήρχαν άλλη φορά. Τοποθετήσαμε δύο δέντρα – ένα μεγάλο φυσικό στην κεντρική πλατεία και ένα στην πλατεία στον ΟΤΕ, κάτι που όπως προκύπτει από την πληθώρα των μηνυμάτων, είχε τεράστια θετική ανταπόκριση. Τοποθετήσαμε φωτεινά δέντρα, στην πλατεία Καλάκου, στο Μανωλοπούλειο, στην πλατεία Κύπρου, στην πλατεία Μεταξά, στην Αγία Μαρίνα Καταραχίου, στο Βούναργο και το Επιτάλιο. Προμηθεύσαμε με 3.000 μέτρα λαμπάκια όλες τις κοινότητες που δεν είχε γίνει άλλη χρονιά. Επισκευάσαμε 100 γιρλάντες που βρίσκονταν στην αποθήκη του Δήμου επί 13 χρόνια αχρησιμοποίητες, και του χρόνου θα επισκευάσουμε άλλες τόσες».

Ο κ. Μικελόπουλος εξήγησε για άλλη μια φορά τα σημαντικά διαδικαστικά και δυσεπίλυτα προβλήματα που υπήρχαν από πριν, και τους αντίστοιχους σκοπέλους που κλήθηκε να ξεπεράσει, καθώς ο προηγούμενος στολισμός βρίσκεται επί δύο χρόνια στην αποθήκη κι απλήρωτος από έναν κακό παρελθοντικό χειρισμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αθόρυβες δράσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα, χάρη στις οποίες ο Δ.Ο.Π.Π. και ο Δήμος έχουν λάβει σημαντική υποστήριξη χορηγιών, τόσο για τις εορταστικές ημέρες, όσο και για δράσεις που αφορούν κυρίως κτιριακές εγκαταστάσεις του Πολιτισμού και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όλη η επικαιρότητα