Ηλεία

ΔΕΥΑ Πύργου: «Χρειάζεται μέτρο στη χρήση του νερού ύδρευσης»

Προβληματισμό δημιουργεί σε κατοίκους της Βροχίτσας του δήμου Πύργου το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα η υδροδότηση της κοινότητας παρουσίαζε κενά.

Προβληματισμό δημιουργεί σε κατοίκους της Βροχίτσας του δήμου Πύργου το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα η υδροδότηση της κοινότητας παρουσίαζε κενά. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα τείνει να εξαλειφθεί, χωρίς όμως να σταματήσει τελείως, με μικρή πτώση στη ποσότητα του νερού τις βραδινές ώρες…

Απαντώντας σχετικά στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου απάντησε πως «Στην συγκεκριμένη κοινότητα διορθώσαμε από πέρυσι κάποια προβλήματα που υπήρχαν και απευθυνόμενοι σε όλους τονίσαμε ότι θα πρέπει να υπάρχει κατανάλωση με μέτρο του νερού ύδρευσης, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην υδροδότηση. Αυτό φαίνεται να μην έχει γίνει αντιληπτό 100% και υπάρχουν περιπτώσεις υπερκατανάλωσης σε κήπους και περιβόλια με αποτέλεσμα για κάποιο χρονικό διάστημα να μην υπάρχει ροή.

Επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται μέτρο στη χρήση του νερού ύδρευσης αυτή την εποχή. Συμβαίνει και σε κάποιες άλλες κοινότητες να υπάρχει σπατάλη και είναι ένα γεγονός στο οποίο έχουμε αναφερθεί και με ανακοινώσεις μας. Συνιστώ λοιπόν σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί διότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλοί ενώ το δημιουργούν ελάχιστοι…».

Παράλληλα η κα Αλικάκη-Τζανέτου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι είναι εμφανής η αποτελεσματικότητα του έργου δημιουργίας ζωνών και αυτόματου ελέγχου του δικτύου  ύδρευσης στον Πύργο, τονίζοντας πως «Εδώ και καιρό δεν καταγράφονται προβλήματα ύδρευσης στην πόλη του Πύργου εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις κι αυτές κατά τόπους, έχοντας αποφύγει πλέον τις γενικές διακοπές υδροδότησης στην πόλη. Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση απ` ότι πέρυσι το καλοκαίρι και θα πάμε πολύ καλύτερα στη συνέχεια.

Αυτό το διάστημα επίσης γίνεται συντήρηση στους αυξομετρητές πιέσεων ενώ διεκδικούμε σθεναρά την χρηματοδότηση τριών ακόμα προγραμμάτων, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει σε ακόμα καλύτερη ποιότητα νερού, οικονομικό όφελος για τους δημότες και προστασία του περιβάλλοντος».

Όλη η επικαιρότητα