Ηλεία

Δήμος Πύργου: Προσφορά αγάπης στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ακούστε το άρθρο

Αντωνακόπουλος: «Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον μας»

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα παιδάκια της Ημερήσιας Φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού στη Βροχίτσα. Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε το χώρο και μοίρασε δώρα στα 14 παιδιά που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο σπίτι του Χαμόγελου.

Σε συνέχεια της κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής που έχει χαράξει για τα φετινά, δύσκολα με πρωτόγνωρες συνθήκες, Χριστούγεννα, ο κ. Αντωνακόπουλος βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο σπίτι των παιδιών στη Βροχίτσα. Μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος. Οι τρεις τους μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 16 ετών, που φιλοξενούνται στο σπίτι. Κάθε δώρο έκρυβε μια μικρή “ζεστή” έκπληξη για τα παιδάκια: πιζάμες, κάλτσες και παντόφλες σε όμορφα σχέδια και χρώματα. Ένα μικρό δώρο χάρισε χαμόγελα, αγάπη και ελπίδα και αυτό φάνηκε αμέσως στα πρόσωπα όλων των παιδιών. Τα χαμόγελά τους φώτισαν το χώρο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που πρόσφεραν τα ίδια στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Αντωνακόπουλος με τους κ.κ. Βγενόπουλο και Μικελόπουλο ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον ταμία του Χαμόγελου του Παιδιού Γιάννη Λαμπρόπουλο, την Κοινωνική Λειτουργό και συντονίστρια του κέντρου άμεσης κοινωνικής και ιατρικής επέμβασης Ηλείας, Κατερίνα Λιακοπούλου και την επίσης κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη του σπιτιού ημερήσιας φροντίδας Βροχίτσας, Ειρήνη Λαμπροπούλου.

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του σπιτιού, τις ανάγκες αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του Χαμόγελου στην περιοχή. Όλο το προσωπικό της ημερήσιας φροντίδας ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον κ. Αντωνακόπουλο και τους συνεργάτες του τόσο για τα δώρα που πρόσφεραν στα παιδιά μα κυρίως για το έκδηλο ενδιαφέρον τους που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, και όταν “φωτίζονται” αυτά τα πρόσωπα τότε μόνο μπορούμε όλοι μας να ελπίζουμε σε ένα αύριο πιο αισιόδοξο και φωτεινό» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν στην εταιρεία «Σκλαβενίτης» που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου Πύργου και με την χορηγία της δόθηκαν όλα τα δώρα στο “Χαμόγελο του παιδιού”.

Όμως και ο δήμαρχος Πύργου, δεν έφυγε με “άδεια” χέρια από το σπίτι της Ημερήσιας Φροντίδας. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει χειροποίητες καλαίσθητες ευχετήριες κάρτες για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Δείτε φωτογραφίες:

Όλη η επικαιρότητα