Ηλεία

Δήμος Πύργου: Στην τελική ευθεία για «Τρίτση» – «Αγώνας δρόμου» για καλές προτάσεις!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο δήμο Πύργου το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Μάλιστα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου πήρε απόφαση ορισμού – συγκρότησης 6μελούς Επιτροπής (3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη), που θα διερευνήσει τις τιμές και άλλα σχετικά δεδομένα στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στις προσκλήσεις του σημαντικού Προγράμματος.

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε πως «Με όλες μας τις δυνάμεις και με τα χρονικά περιθώρια να είναι στενά, κινούμαστε οριζόντια προκειμένου να καταθέσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις-αιτήσεις σε αρκετές κατηγορίες του προγράμματος. Ας μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών των ΟΤΑ, η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πολίτη, η ενίσχυση της ανταπόκρισης της διοίκησης στους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατηγορίες οι οποίες είναι ικανές να προσδώσουν αναπτυξιακή προοπτική μέσω και της υλοποίησης συγκεκριμένων έργων κάτι που αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής».

Σημειώνεται πως οι κατηγορίες (Άξονες Προτεραιότητας) του «Αντώνης Τρίτσης» στις οποίες αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις από πλευράς δήμου Πύργου είναι, μεταξύ άλλων, και οι κάτωθι:

– «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων»

-Χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, γωνίες ανακύκλωσης και σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων»

-Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση, πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα Πολιτικής Προστασίας, προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid  19»

– «Συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων σχολικών μονάδων προσβασιμότητα ΑΜΕΑ»

-«Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων της υπαίθρου και των οικισμών»

-«Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους δήμους»

-«Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021»

Όλη η επικαιρότητα