Ηλεία

Δήμος Πύργου: Φροντίδα για το πράσινο…

Αναμφίβολα η ασφαλής και αποτελεσματική ένταξη του πρασίνου στους ανοικτούς χώρους μιας πόλης  αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μέσα στον αστικό χώρο. Οι κάτοικοι του Πύργου αντικρίζουν με χαρά τις τελευταίες ημέρες τις δράσεις στις οποίες προχωρά η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Πύργου. Ήδη σημεία στο κέντρο της πόλης του Πύργου στα οποία υπάρχει πράσινο είτε έχουν αποκτήσει άλλη όψη με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλατεία δραχμής, είτε ανανεώνονται όπως η κεντρική πλατεία αλλά και πεζόδρομοι όπου υπάρχουν δέντρα τα οποία κλαδεύονται.

Οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται υπό την επίβλεψη του νέου αρμόδιου αντιδημάρχου της Υπηρεσίας, του κ. Μαρίνου Αχτύπη και του Χρήστου Κανδρή και αποδεικνύουν τη θέληση που υπάρχει στην δημοτική αρχή για την συντήρηση του αστικού πρασίνου.

«Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της πλατείας της δραχμής με φύτεμα λουλουδιών σε συνεργασία με τον κ. Κανδρή και θέλω να πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Παράλληλα οι δράσεις της Υπηρεσίας είναι καθημερινές με σκοπό να συντηρούμε το πράσινο που υπάρχει στην πόλη του Πύργου, να εξωραΐζουμε τους υπαίθριους χώρους, τους χώρους πρασίνου των σχολικών συγκροτημάτων, των πάρκων και αλσών, των πλατειών και παιδικών χαρών, των διαχωριστικών νησίδων οδών, των παρτεριών και δενδροστοιχιών, των πεζοδρόμιων με φυτεύσεις, των πρασιών, κ.λπ.», δήλωσε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αχτύπης.

«Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε, με εντολή του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, θέλουμε την συνεργασία των πολιτών ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο ατομικό μου τηλέφωνο 26213 62659 και με την Υπηρεσία Πρασίνου στο 26213 62651.

Σε συνεργασία με τους πολίτες μπορούμε να εφαρμόσουμε προγράμματα παρεμβάσεων στους χώρους πρασίνου και να προγραμματίσουμε καλύτερα την ποιότητα των εργασιών. Στόχος μας είναι επίσης να κινητοποιήσουμε οργανώσεις, συλλόγους και ομάδες εθελοντών, ώστε με την υποστήριξη και την ενίσχυση του δήμου Πύργου  να αναλάβουν και αυτοί ενεργό ρόλο ώστε να φροντίσουμε καλύτερα τους χώρους πρασίνου αλλά –γιατί όχι;- ν` αποκτήσουμε και νέους», προσθέτει ο κ. Αχτύπης.

Όλη η επικαιρότητα