Ελλάδα

Δίκη Χ.Α.: Αστυνομικός με ναζιστικά σύμβολα έξω από το Εφετείο

Πολλές φορές έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και μαρτυρίες πολιτών που αποδεικνύουν ότι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των σωμάτων ασφαλείας, υπάρχουν υποστηρικτές και θιασώτες της νεοναζιστικής και εγκληματικής πια, οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, στις εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου 2012-2015, τα ποσοστά αστυνομικών που ψήφισαν το κόμμα του Μιχαλολιάκου άγγιξαν σε κάποιες περιπτώσεις το 50%.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η αστυνομική φύλαξη του Εφετείου, όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή, έχει ενταθεί.

Αντί για τους λίγες δεκάδες αστυνομικούς που εναλλάσσονταν στον χώρο και με τα χρόνια είχαν αρχίσει να γνωρίζουν τους συντελεστές της δίκης και να τους χαιρετούν με το όνομά και το επώνυμό τους, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως έχει εγκατασταθεί μια κλούβα των ΜΑΤ και κάποιες διμοιρίες.

Θα περίμενε ωστόσο κάποιος, τώρα μετά την καταδίκη των χρυσαυγιτών, η στάση της ΕΛ.ΑΣ., να αλλάξει.

Παρά το όψιμο αντιφασιστικό κλίμα ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, αστυνομικός που προστατεύει το Εφετείο κατά τις τελευταίες ημέρες που έχει κορυφωθεί ο δικαστικός αλλά και αντιφασιστικός αγώνας για την εγκληματική οργάνωση, και είναι καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας, φροντίζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

Το σύμβολο είναι απαγορευμένο πλέον στη Γερμανία, όπως όλα τα σύμβολα του ναζισμού, όχι όμως -όπως φαίνεται- και στην Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: rosa.gr

Όλη η επικαιρότητα