Μπάσκετ

Δελέγκος (Κόροιβος): «Θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι προπονήσεις σε καθαρές περιοχές»

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται και η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε ένα “lockdown“, ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός δέχεται “χτυπήματα” χωρίς να υπάρχει άμεση λύση στο προσκήνιο.

Ο κόουτς του Κοροίβου, Κώστας Δελέγκος εξέφρασε στο basketblog. gr την άποψή του σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, μίλησε για το οικονομικό ζήτημα που προβληματίζει διοικήσεις, παίκτες και προπονητές και στο τέλος πρότεινε από τη δική του πλευρά λύσεις στο δύσκολο καιρό που βιώνουμε, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και το χώρο του μπάσκετ.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σίγουρα αυτό που προέχει σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, είναι η υγεία των οικείων μας αλλά και των συνανθρώπων μας. Θεωρώ όμως ότι, με ασφάλεια πάντα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,θα μπορούσαν τουλάχιστον να συνεχιστούν οι προπονήσεις των ομάδων, ειδικότερα στις περιοχές που είναι “καθαρές” από κρούσματα. Όσον αφορά τις πληρωμές, η διοίκηση από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας, μας καθησύχασε ότι και τον μήνα Νοέμβριο, παρόλο το lockdown, άπαντες θα πληρωθούν κανονικά και αυτό είναι προς τιμήν τους. Από εκεί και πέρα, αν δυστυχώς συνεχιστεί το lockdown και μετά τον Δεκέμβριο τότε θα επανεξαταστούν όλα, καθώς τα ήδη λιγοστά έσοδα των ομάδων θα εκμηδενιστούν. Για έναν προπονητή η περίοδος της πανδημίας, μπορεί να γίνει δημιουργική σίγουρα, με την έννοια της περαιτέρω επιμόρφωσης, θα έχουμε χρόνο να αναλύσουμε διεξοδικότερα τα σωστά και τα λάθη των ομάδων μας, να βελτιωθούμε και βέβαια να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στην οικογένειά μας ειδικότερα όσοι βρισκόμασταν μακριά τους όπως εγώ. Η ιδανική λύση θεωρώ για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είναι στα πρότυπα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, η πολιτεία να μεριμνήσει να εξασφαλιστούν με κάποιο τρόπο εβδομαδιαία τεστ, και με ασφάλεια πάντα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να καταφέρουμε να προστατέψουμε το αγαθό του ερασιτεχνικού αθλητισμού επιστρέφοντας ασφαλείς στα γήπεδα».

Όλη η επικαιρότητα