Ηλεία

Δηλώσεις Αντωνακόπουλου μετά από τηλεδιάσκεψη με εκπρόσωπους κορυφαίων εταιρειών της κρουαζιέρας

Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα όσον αφορά τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων με επιβάτες στο λιμάνι του Κατακόλου προκύπτουν σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Τα νέα δεδομένα προκύπτουν ύστερα από την ενημέρωση που είχε ο κ. Αντωνακόπουλος συμμετέχοντας, χθες, σε τηλεδιάσκεψη –με την ιδιότητα του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Πύργου- με εκπρόσωπους κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας.

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημερώθηκα πως οι εταιρείες θα ακολουθήσουν τον τύπο της στεγανής κρουαζιέρας που χαρακτηρίζεται ως πειραματικός. Αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που θα προσεγγίζει τα λιμάνια οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν ένα χώρο, όπως πχ η Αρχαία Ολυμπία, θα κατεβαίνουν από το πλοίο και θα επιβιβάζονται –με όλους τους σχετικούς ελέγχους- κατ` ευθείαν σε λεωφορείο που είναι συμβεβλημένο με την εταιρεία. Άρα για να το πούμε πιο κοινά δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι στα λιμάνια».

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «Για το προγραμματισμένο, για τις 17 Αυγούστου, δρομολόγιο του πλοίου της Costa Cruises, θα έχουμε τελική απάντηση μέσα στα επόμενα 24ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρη η άφιξη του. Επίσης η MSC Cruises γνωστοποίησε ότι μετακίνησε την ημερομηνία άφιξης του δικού της πλοίου κατά δέκα ημέρες, δηλαδή στις 31 Αυγούστου. Γενικότερα υπάρχει μια επιφύλαξη και καταλύτης για το τι ακριβώς θα συμβεί θα είναι οι γενικότερες εξελίξεις για τον Covid -19».

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι παρ` όλο που τις προηγούμενες ημέρες έχει ανακοινωθεί ότι (και) το λιμάνι του Κατακόλου θα αποτελέσει σταθμό εβδομαδιαίας κρουαζιέρας (μαζί με τρία ακόμα ελληνικά λιμάνια), αυτό δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα συμβεί…

«Εμείς πάντως, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ καταφέραμε, εκτός από το να είμαστε έτοιμοι για όλα τα προβλεπόμενα που ζητούν τα πρωτόκολλα από το Λιμενικό Ταμείο, να έχουμε στη διάθεση μας στο χώρο του χώρου που έχουμε ως ιατρείο για την περίπτωση ύποπτου κρούσματος και γιατρό που θα βρίσκεται στο Κατάκολο τις ημέρες και τις ώρες που τα κρουαζιερόπλοια θα βρίσκονται στο λιμάνι», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα