Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Εγώ έκανα πάντα την υπέρβαση! Αυτοί τώρα ας κάνουν την αυτοκριτική τους!

«Η πορεία της ζωής μου εμπνέεται από την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, από φίλους και  πολίτες που με στηρίζουν γιατί με εμπιστεύονται. Κυρίως όμως από τον Θεό και την Παναγία που μας προστατεύουν…»

«Έχω στοχεύσει στην καθημερινότητά μας… Να ανασαίνω σε μία καθαρή περιοχή… να δίνω χρώμα στο περιβάλλον γύρω μου… Να πηγαίνω στη δουλειά μου σε λειτουργικό δρόμο… Να μπορώ να αθλούμαι σε δωρεάν δημοτικές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικές πόρτες και εισιτήρια…»

 «Νιώθω ερωτευμένος με την Αυτοδιοίκηση. Με αντιπροσωπεύει! Έχεις άμεση επαφή με τους συμπολίτες σου. Μπορείς να δημιουργήσεις εκεί, αρκεί να έχεις θέληση και αντίληψη των πραγμάτων!..»

«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν ήταν, δεν είναι και δεν επιτρέπεται να γίνει ευκαιρία επιχειρηματικής …………»

«Η αλήθεια και ο σεβασμός σε αναδεικνύουν. Το ψέμα και η συκοφαντία σύντομα θα σε αφανίσουν…»

 

Συνέντευξη στον Αντώνη Φώτη

Σε όσους δεν σε γνωρίζουν αλλά θα έλεγα και σ’ αυτούς που σε γνωρίζουν δίνεις την εντύπωση πως είσαι ένας άνθρωπος σε διαρκή κίνηση όπως λέτε παντού και πάντα! Είναι αλήθεια;

Διατηρώ ισορροπία στη ψυχή μου και στη ζωή μου. Η αλήθεια είναι ότι με οτιδήποτε ασχολούμαι το αγαπάω, μ’ αρέσει, το κάνω με ευχαρίστηση και πάντα δίνω το 100% του εαυτού μου. Έτσι, δεν με κουράζει απεναντίας με γαληνεύει και με γεμίζει με ικανοποίηση στο τέλος της ημέρας. Δεν λειτουργώ ποτέ επιφανειακά και δεν είμαι εργασιομανής. Σίγουρα είμαι όμως τελειομανής. Γι’ αυτό ίσως βρίσκομαι παντού και πάντα, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του. Μελετάω και σκέφτομαι πάντοτε πριν πράξω οτιδήποτε και δεν σπαταλάω τον χρόνο μου αλλά προσπαθώ να τον αξιοποιώ.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος άραγε που αντλεί τη δύναμή του, την έμπνευσή του, την αγάπη του για συνεχή προσφορά και δράση;

Από την πορεία της ζωής μου. Από την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και κυρίως από τους φίλους και πολίτες που με στηρίζουν, με εμπιστεύονται και με προτρέπουν να συνεχίζω. Πρωτίστως θα πω από τον Θεό, την Παναγία που με προστατεύει και έχω υγεία προσωπικά, αλλά και η οικογένειά μου.

Ως αυτοδιοικητικός αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος και ας το θέσω και πιο συγκεκριμένα, ως μελλοντικός Δήμαρχος τι θα βάλετε ως κορυφαίο στόχο στον Δήμο;

Επειδή ψυχικά και ιδεολογικά το πιστεύω (εξάλλου γι’ αυτό ασχολούμαι έως σήμερα και αποφάσισα να ασχοληθώ πιο δραστικά στον Δήμο μου, τον Δήμο Ήλιδας για τις επόμενες εκλογές), επικέντρωσή μου είναι η δημιουργία ενός δήμου πρότυπου στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου.

Έχω στοχεύσει στη καθημερινότητά μας, και την ποιότητα ζωής μας. Να βγαίνω από το σπίτι μου και να μπορώ να ανασαίνω από την καθαριότητα και να δίνω, χρώμα στο περιβάλλον γύρω μου. Να πηγαίνω στη δουλειά μου και να υπάρχει λειτουργικός δρόμος και όχι να μην μπορείς να μετακινηθείς από τις πλημμύρες όταν βρέχει, είτε από τις λακούβες και να σπας το αυτοκίνητό σου. Ακόμη ο αγρότης να μην μπορεί να πάει στο χωράφι του ούτε καν με το τρακτέρ του γιατί η λάσπη και τα χαντάκια έχουν καταστρέψει τον δρόμο ενώ τα χαλίκια να είναι δυσεύρετα ή έστω και αν βρεθούν να ρίχνονται μόνο σε «ημέτερους» και φίλους… και κυρίως χωρίς ντροπή προεκλογικά να παρέχει ο Δήμος υπηρεσίες δωρεάν στους πολίτες και όχι αυτό που βλέπουμε σήμερα ακόμη και για άθληση να μπαίνουν ηλεκτρονικές πόρτες και εισητήρια σε συλλόγους και παιδιά. Αδιανόητα πράγματα δηλαδή…

Οι υπηρεσίες του Δήμου και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή αλλά και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν για να προσφέρουν ποιοτικές και ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες. Αυτό το πιστεύω και το νιώθω.

Βλέπω όμως ότι δυστυχώς δεν επικρατεί το αυτονόητο. Ο πολίτης αγανακτεί σ’ οτιδήποτε εμπλακεί με τον Δήμο. Δεν μπορώ να διανοηθώ είτε να επιτρέψω ο Δήμος να είναι εισπρακτικός φορέας απέναντι στον πολίτη και μάλιστα χωρίς να προσφέρει!

Γι’ αυτό και σε κάποια τοποθέτησή μου τελευταία είπα τη λέξη «Πάρτε το αλλιώς!!!» και το εννοούσα…

Αυτό που λέω δεν είναι κάποια πολιτική τοποθέτησή μου είτε τα λέω για να κάνω εντύπωση. Είναι το πιστεύω και η άποψή μου. Είναι αυτό που βγαίνει από την ψυχή μου. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση πριν 18 χρόνια και έχω διετελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών και μάλιστα σε δύο Δήμους με τελείως διαφορετική κοινωνική σύνθεση. Έχω την εμπειρία και τη γνώση για να τοποθετούμαι.

Είσαι πρωτίστως Αυτοδιοικητικός και όπως έχεις εκφραστεί και κατά το παρελθόν η Αυτοδιοίκηση σε εκφράζει. Δεν είναι τυχαίο που πριν 18 χρόνια υπήρξες και υποψήφιος Δήμαρχος σε ισχυρό Δήμο της Αθήνας. Πιστεύεις σήμερα με την πανδημία και τα Lock down αντέχει η αυτοδιοίκηση όπως και ο Δήμος Ήλιδας;

Με εκφράζει και πράγματι νιώθω ερωτευμένος με την Αυτοδιοίκηση. Με αντιπροσωπεύει. Παρά το ότι επί δεκαετίες είμαι ενεργός πολίτης, ασχολούμαι με την πολιτική από διαφορετικές θέσεις, πίσω από τις κάμερες θα έλεγα και έχω ζήσει και βιώσει πάρα πολλά και σε υψηλότατα επίπεδα με πολιτικούς ηγέτες που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ, ποτέ δεν με επηρέασε τόσο πολύ η κεντρική πολιτική σκήνή και γι’ αυτό και δεν αποτέλεσε για μένα βασικός στόχος επιδίωξης.

Η Αυτοδιοίκηση έχει ένα σημαντικό χάρισμα, να έχεις άμεση επαφή με τους συμπολίτες σου και να σού δίνει τη δυνατότητα ως Δήμαρχος να δημιουργήσεις ένα τοπικό κοινωνικό κράτος και όχι μόνο. Απαιτεί όμως αντίληψη και θέληση. Το έχω τονίσει επανελλημένα και όταν ο Νομός μας δέκτηκε το 2007 και 2008 δύο σοβαρότατες κρίσεις με τον σεισμό και την πυρκαγιά. Αρνητικές και καταστροφικές κρίσεις. Αλλά και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 λόγω της «Ναυαρχίδας» της Αρχαίας Ολυμπίας που είχαμε θετικό πρόστιμο στον τόπο μας. Και τι κάναμε; Απολύτως τίποτα. Γιατί ουδείς αρμόδιος πολιτικός είτε οποισδήποτε θεσμικός δεν είχε την αντίληψη και τη θέληση να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία!! Επομένως και σήμερα θα πω ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα έχει πρόβλημα, θα αντέξει και θα συνεχίσει μετά την Πανδημία.

Αν όμως υπάρξει αντίληψη και θέληση σήμερα, με νέο μοντέλο λειτουργίας, διεκδίκησης πόρων και αποτελεσματικότητας έργων και στήριξης των πολιτών, τότε μιλάμε για το μέλλον, με καλύτερους όρους.

Αυτά τονίζω με τις παρεμβάσεις μου και για τον Δήμο Ήλιδας αλλά δυστυχώς εκεί… «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη…», το καράβι έχει προσαράξει και ο καθένας κοιτάζει το εγώ του και το προσωπικό του όφελος.

Τι θα απαντούσες σ’ αυτούς που στην επιμονή σου και τις δραστικές παρεμβάσεις σου για τη «σωτηρία» του Γ.Ν. Αμαλιάδος είδαμε να ενοχλούνται και να σε στοχεύουν;;;

Κάποιοι ελάχιστοι θεσμικοί που πιστεύω ότι δεν με γνώριζαν και δεν με γνωρίζουν καλά και που χαμηλόφωνα σε… κους – κους μου άσκησαν κριτική θα πω ότι απλά αυτοεξευτελίζονται. Η επικοδομητική κριτική είναι αποδεκτή. Κριτική του άγχους και του τίποτα δεν μ’ ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι ούτε μ’ αυτόν που τη γράφει ούτε μ’ αυτόν που τη λέει με τα μάτια χαμηλωμένα.

Με το κεφάλι και τα μάτια ψηλά τους λέω να το λάβουν υπόψιν: Η θρασύτητα είναι η μάσκα του φόβου… που φαίνεται ότι τους έχει κυριεύσει για τους λόγους που αυτοί γνωρίζουν! Ο νοών νοείτω!

Το Γ.Ν. Αμαλιάδος δεν ήταν, δεν είναι και δεν επιτρέπεται να γίνει στόχος και ευκαιρία επιχειρηματικής μπίζνας…

Ανήκει στους πολίτες, αποτελεί το οικογενειακό νοσοκομείο μας για κάθε πολίτη που τρέχει να σωθεί, να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε πρόβλημα υγείας και διατηρώντας το υπέρτατο αγαθό για τον καθένα μας που είναι η ζωή μας.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ. Όποιος είτε όποιοι γλυκοκοιτάζουν… και επιδιώκουν την μετατροπή του σε επιχειρηματική μπίζνα εις βάρος των πολιτών για δικό τους οικονομικό όφελος ακόμη και αυτοί που είτε το γνωρίζουν είτε βρίσκονται ανημέρωτοι και ακόμη και σιωπηρώς στηρίζουν τέτοιες αποφάσεις είναι δεδόμενο ότι «εγκληματούν» απέναντι στους πολίτες και τον τόπο.

Αυτά πιστεύω, αυτά τόνιζα πάντα και τονίζω, και όσο μου είναι δυνατόν ως ενεργός πολίτης θα αγωνίζομαι για το Γ.Ν. Αμαλιάδας.

Ελπίζω και εύχομαι με τη βοήθεια των συμπολιτών μου το 2023 να αποκτήσω και ουσιαστικό θεσμικό ρόλο στον Δήμο μας και τότε θα κλείσουν οριστικά τέτοιες εκκρεμότητες.

Η υποψηφιότητά σου στον Δήμο Ήλιδας, ως Υποψήφιος Δήμαρχος αποκτά δυναμική επομένως όπως θα το περίμενες θα βρεθείς και εν μέσω κριτικής «κάτω από τη ζώνη!!» αλλά και πολιτικής μονταζιέρας από αντιπάλους σου. Σ’ αυτό που ήδη ακούγεται: Έλα τώρα και τι θέλει αυτός;; είτε σχόλια του τύπου ότι «ένας ενθουσιασμός σου είναι και στο τέλος θα στηρίξεις κάποιον άλλον» τι απαντάς;;

Δημιουργήματα της φαντασίας τους. Όλο αυτό, επειδή γίνομαι δέκτης και ότι λέγονται και από ποιούς λέγονται ακόμη και που και πότε ελέχθηκαν θεωρώ ότι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας.

Σίγουρα κάποιος προσπαθούν να αποκτήσουν τον βηματισμό τους με πιο τρόπο θα λειτουργήσουν τη μονταζιέρα για να επηρεάσουν τους πολίτες εναντίον μου. Το τρελό είναι ότι το προσπαθούν να ρίζουν λάσπη στον ανεμιστήρα αυτοί που τόσα χρόνια έχουν «σφιχτά» κρατήσει τα ηνία και τη διαχείριση του Δήμου στα χέρια τους. Λες και αυτοί έπραξαν τα πάντα και όλα λειτουργούν άψογα χωρίς προβλήματα και παρουσιάστηκα εγώ από… κάποιο πλανήτη να εισχωρήσω στον Δήμο να τον καταστρέψω. Λες και εγώ δεν αγαπάω τον τόπο μου, το χωριό μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τα υπόλοιπα χωριά μας, την πόλη μας την Αμαλιάδα που πήγα σχολείο και ζω και περπατάω. Λες και δεν θέλω να προσφέρω, να δημιουργήσω ένα υγιές περιβάλλον και έναν καλύτερο τρόπο ζωής…

Δεχόμουν και θα δεχτώ κριτική και ότι άλλο μπορούν να σκεφθούν αλλά μόνο και μόνο από φθόνο και αντιζηλία. Διότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει οτιδήποτε για το πρόσωπό μου που να τους δώσει τη χαρά να το λειτουργήσουν ως… μονταζιέρα!

Επομένως αναμένω ποιος, με ποιον τρόπο και τι θράσος θα ανοίξει τον «ασκό του αιόλου» σε μια τέτοια πολιτική τακτική!!

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ένας πετυχημένος τεχνοκράτης σύμβουλος επιχειρήσεων σήμερα, με επαγγελματική σταδιοδρομία στην Πολεμική Αεροπορία ως Αξιωματικός στο παρελθόν αλλά με πλούσιο και ισχυρό πρόσωπο στις δημόσιες σχέσεις και με πολιτική θέση και άποψη, πως βλέπεις τον συμπολίτη σου, τον συμπατριώτη σου;

Κοίταξε. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που θεωρώ και πιστεύω ότι στη ζωή είμαστε περαστικοί. Άρα πάντα εύχομαι να έχω προσωπικά και η οικογένειά μου υγεία. Πέραν αυτού μου αρκεί και δεν αφήνω παρά να χαμογελάω πάντα!

Πράγματι, στη ζωή μου είχα και έχω την τύχη να συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, φίλους, γνωστούς, συνεργάτες και λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά έχω βιώσει και βιώνω πολλαπλές συμπεριφορές ανθρώπων.

Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ότι, ο εγωισμός κυρίως υπερτερεί στην ανθρώπινη σχέση. Όταν κάποιος κοιτάξει στον καθρέπτη του σπιτιού του και δει απέναντί του, τον εαυτό του, αν κάτι δεν του αρέσει αντί να σκεφτεί και να αλλάξει τον εαυτό του αντιδρά και σπάει τον καθρέπτη!!!

Σε μια τέτοια κοινωνία που επικρατεί ο φθόνος και η αντιζηλία σίγουρα δεν έχουν θέση οι αρχές και αξίες.

Άρα η κοινωνία νοσεί…

Αυτό με στενοχωρεί και εύχομαι να αλλάξει.

Κατά το παρελθόν έχει δεχτεί κριτική και σχόλια  – ίσως και συκοφαντικά αρκετά – σε προσωπικό επίπεδο. Πως το αντιμετώπισες ως άνθρωπος;

Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου σε επικοδομητικό πλαίσιο, θετικά ή αρνητικά. Όταν ασχολείσαι με προσφορά και έχεις ενεργή κοινωνική δράση πρέπει να έχεις και γερό στομάχι σ’ ότι ακούγεται και αναπαράγεται.

Ως αρχή μου έχω πάντα να πράττω με αξιοπρέπεια απέναντι στους πολίτες και τα παιδιά μου χωρίς να επιτρέπω οτιδήποτε μεμπτό. Γι’ αυτό και ότι λέχθηκε έπεσε στο κενό και απλά όσοι μπήκαν στη διαδικασία να με σχολιάσουν συκοφαντικά αυτοεξευτελίστηκαν.

Προσωπικά δεν δίνω προσοχή, ούτε δίνω αξία με οποιαδήποτε απάντησή μου σε φελλούς που για να επιπλεύσουν εκτοξεύουν οτιδήποτε για να έχουν λόγο ύπαρξης, ότι δηλαδή κάποιοι είναι και αναζητούν την προσοχή των άλλων.

Η Αλήθεια και ο Σεβασμός σε αναδεικνύουν. Το Ψέμα και η Συκοφαντία σύντομα θα σε αφανίσουν.

Η περίοδος που διανύουμε πόσο σ’ έχει επηρεάσει;

Φαντάζομαι όπως όλες και όλους που βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωμη κατάσταση. Είναι σημαντικό μέσα απ’ όλο αυτό ότι συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ».

Πιστεύω ότι πλέον καταλαβαίνουμε ότι απαιτείται να κάνουμε σημαία μας και να επικεντρωθούμε απόλυτα στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.

Προέχει η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη!! Προσωπικά μου λείπει η επαφή με τους ανθρώπους, με τους φίλους μου με τους συμπολίτες μου.

Ποια η σχέση σου με τον πρώην Δήμαρχο κο Χριστοδουλόπουλο και νυν Δήμαρχο κο Λυμπέρη;

Τους σέβομαι και εκτιμώ ως πρόσωπα, και τόσο τον κο Χριστοδουλόπουλο ώς πρώην Δήμαρχο και τον κο Λυμπέρη ως νυν Δήμαρχο και θεσμικά δεν μου επιτρέπεται να μην τους αναγνωρίζω. Δεν μηδενίζω απολύτως τίποτα. Έπραξαν είτε πράττουν αυτό που μπόρεσαν, είτε μπορούν.

Όταν ο κος Χριστοδουλόπουλος μου ζήτησε το 2014 να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί του και να στηρίξω την υποψηφιότητά του για αλλαγή στο Δήμο δεν κοίταξα ούτε κομματικές ταμπέλες, ούτε πολιτικές τακτικές αλλά τον πίστεψα και τον στήριξα βάζοντας πλάτη έστω και το ελάχιστο, δεν θα το κρίνω εγώ και έγινε Δήμαρχος.

Επίσης με τον κο Λυμπέρη πάντα προ του 2014 είχα προσωπική σχέση και υπήρχε και συνεργασία αλλά και στις εκλογές του 2019 υπήρξε συζήτηση μεταξύ μας και θεώρησα ότι η επιμονή του να γίνει και πάλι Δήμαρχος δημιουργούσε την ελπίδα ότι θα επουλώσει τις πληγές, παραλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος.

Επομένως για όλους όσους ίσως με κρίνουν καλό είναι να αναλογιστούν και να το καταλάβουν ότι δεν κοίταξα και δεν κοιτάζω προσωπικά οφέλη απεναντίας αγωνιώ και ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Άραγε μετά από αυτή την υπέρβαση που έκανα επανειλλημένα αν τους ζητούσα εγώ σήμερα να συστρατευτούν μαζί μου θα το έπρατταν;

Σίγουρα, εδώ γελάμε, γιατί δεν θα το έκαναν. Έχουμε διαφορά τρόπου σκέψης, νοοτροπίας και προτεραιοτήτων.

Να φανταστείς ότι και το 2012 στις εκλογές όταν υπήρξε η προσέγγισή μου από τον Σάκη τον Κότσιφα ως Υποψήφιο Δήμαρχο τότε στον Δήμο τον οποίο πάντα εκτιμώ απεριόριστα δεν του αρνήθηκα, απεναντίας βρέθηκα μαζί του ήδη, ήδη είχα υπογράψει και συντάξει τα έγγραφα να είμαι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά λόγο καθαρά τυπικών διαδικασιών υποψηφιότητας (ήμουν τότε μόνιμος κάτοικος Αθηνών) δεν γινόταν να είμαι Υποψήφιος…

Αλλά και με τον πρώην Δήμαρχο Αμαλιάδος κο Δημήτρη Κράλλη έχω επί χρόνια άριστη επαφή και τον σέβομαι και είμαστε φίλοι και επικοινωνώ μαζί του, ακούω τις προτάσεις και τις ιδέες του.

Δεν έχω να μοιράσω με κανέναν τίποτα. Δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανέναν απολύτως. Τους σέβομαι και μ’ αρέσει να συζητάω θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τον τόπο μου. Ελπίζω και αυτοί από την πλευρά τους να τρέφουν αντίστοιχα συναισθήματα. Εάν με βλέπουν διαφορετικά, είτε με κρίνουν με άλλα μέτρα και σταθμά, είτε με θεωρούν εχθρό τους για δικούς τους προσωπικούς λόγους και με λασπολογούν… τους αφήνω στον μικρόκοσμό τους όπως και κάθε άλλον που λειτουργεί με τέτοιες σκέψεις… λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι!

Σε αυτό ας κρίνουν οι πολίτες που πλέον ενημερώνονται, βλέπουν και αποφασίζουν για κάθε έναν μας!!

Θα οδηγηθείς στις εκλογές διεκδικώντας και πολιτικά το «χρίσμα» της Ν.Δ.;

Θα τονίσω κατηγορηματικά και δεν επιτρέπω αλλοίωση, είτε κριτική στην τοποθέτησή μου.

Από το 2002 ήμουν και παρέμεινα αταλάντευτα σταθερός ιδεολογικά και με πίστη ότι στην τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα έπρεπε και δεν πρέπει να δίνονται «χρίσματα», «ταυτότητες» ή οτιδήποτε άλλο κομματικό και πολιτικό.

Προσωπικά το έχω πράξει έμπρακτα και όταν το 2014 δέχτηκα και ήμουν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με τη στήριξη των συμπολιτών μου στην παράταξη του Χρίστου Χριστοδουλόπουλου.

Ήδη η πλειοψήφία των συνεργατών μου και η πλειοψηφία των Υποψηφίων που αρχίζουν και στελεχώνουν την παράταξή μας, προέρχονται και είναι στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και από την Αριστερά. Και με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που μου δίνουν και η στήριξή τους.

Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των προσώπων διότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Εποιμένως η επιλογή προσώπων γίνετια με βασικό μέλημα την προσωπικότητα και την πορεία της ζωής του καθενός. Δεν συζητάω και δεν κοιτάζω ούτε για «αστείο» την πολιτική, ιδεολογική, κομματική ταυτότητα κανενός.

Με λίγη υπομονή και με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσουν όλες και όλοι ότι δεν θα διαψεύσω την αισιοδοξία και ελπίδα κανενός.

Έχουμε δύο χρόνια έως τις εκλογές και σήμερα προτεύει για κάθε έναν μας η Υγεία και να ξεπεράσουμε τα δύσκολα με την πανδημία που έχει αλλάξει τη ζωή και τις προτεραιότητές μας.

Επίσης υπάρχει χρόνος και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βρει τον βηματισμό της να λύσει έστω κάποια προβλήματα διότι δεν είναι σκοπός μου να ασκώ κριτική και «φωνές» με την ελπίδα να καταστραφούν όλα στον Δήμο για να «ποντάρω» εγώ σε επιτυχία.

Ο Δήμος Ήλιδας και η ζωή μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Σύμφωνα με τη διαχρονική παρουσία σου, την προσφορά σου στον τόπο και δράση ακόμη και την 5ετία που ήσουν δημοτικός σύμβουλος πολλοί πιστεύουν ότι ο κόσμος ήδη είναι μαζί σου σε πιστεύει και σε αναγνωρίζει. Αν και είμαστε δύο χρόνια πριν τις εκλογές εκτιμάς ότι στους ανθρώπους που έχεις στηρίξει ότι θα σου ανταποδώσουν στις εκλογές;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι «Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι, υπάρχουν όμως τέλειοι σκοποί».

Η προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει και θα κορυφωθεί το βράδυ των εκλογών το 2023 έχει ως επικεφαλή προσωπικότητα εμένα τον ίδιο. Επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια συγχώρησης, είτε δικαιολογίας. Συγχώρηση δίνει μόνο ο Θεός…

Κατά το παρελθόν είτε και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής δεν θα το κρύψω, υπήρχαν φίλες και φίλοι που πράγματι ήμουν παρόν σ’ ότι μου ζήτησαν αλλά δεν κάλεσα, δεν ζήτησα δεν συζήτησα, τη στήριξή τους. Αλοίμονο αν έκανα αυτό…

Σήμερα δεν αποκλείω και δεν παραβλέπω κανέναν και καμία.

Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη φιλότιμο!

Τι ήταν τελικά αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να είσαι επικεφαλής δημοτικής παράταξης σήμερα στον Δήμο Ήλιδας, ή πιο συγκεκριμενα να είσαι επισήμως και αδιαπραγμάτευτα Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας για τις επόμενες εκλογές;

Όπως τόνισα κατηγορηματικά δεν έχω με κανέναν προσωπικές, πολιτικές, είτε άλλου είδους διαφορές, κόντρες… και απωθημένα. Τους σέβομαι όλους, μιλαώ με όλους, και τους αναγνωρίζω. Αν αυτό που λέω είναι ψέμα, είτε λαϊκισμός ας βγει ένας δημόσια να τοποθετηθεί και να μου απευθύνει τον λόγο. Επί χρόνια ενδιαφέρομαι και σε προσωπικό επίπεδο με ότι δυνατότητα διαθέτω προσφέρω στον τόπο μου και τον Δήμο Ήλιδας. Σήμερα διαπίστωσα πλέον όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών ότι τα χρόνια πέρασαν και έχουμε μπει σε νέα εποχή. Παρατηρώντας ειδικά στον Δήμο Ήλιδας είανι αποδεδειγμένο ότι, όλοι, ότι μπορέσαν έπραξαν και το τερμάτησαν. Δεν μπορούν άλο είτε γιατί κουράστηκαν και οι ίδιοι, είτε γιατί η εποχή τους ξεπεράστηκε, είτε γιατί στέρεψαν από ζήλο, ιδέες και ικανότητα. Από το 1998 Δήμαρχος ο Γιάννης Λυμπέρης έως σήμερα με ένα διάλειμμα το 2014 – 2019 όπου Δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Αλλά και ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είχε επί δεκαετίες διετελέσει πριν Αντιδήμαρχος όταν ο Γιάννης Λυμπερης ήταν Δήμαρχος.

Πλέον η κατάσταση, το βλέπουν όλοι και δεν είναι κριτική δική μου, έχει γίνει γραφική.

Σέβομαι όμως την άποψη και απόφαση που έχει ο κάθε πολίτης ακόμη και αν μιλάω για τους επί δεκαετίες μόνιμους Δημάρχους, είτε Αντιδημάρχους κλπ.

Δεν θα τολμήσω να κρίνω, είτε να απαγορεύσω οποιονδήποτε να είναι Υποψήφιος. Δεν μου επιτρέπεται και δεν το τολμώ ως άνθρωπος πρωτίστως.

Προσωπικά πιστεύω ότι ουδείς αναντικατάστατος σ’ όποια θέση και να βρίσκεται αλλά επίσης πιστεύω ότι ο Σεβασμός, η αναγνώριση, η χρησιμοποίηση και οι γνώσεις και οι εμπειρίες των παλιών είναι «χρυσός» αν  θες να δημιουργήσεις για το μέλλον. Αρκεί να γνωρίζεις να ακούς και να έχεις τη δύναμη να εφαρμόζεις σε νεά δεδομε΄να.

Θα τολμήσω να πω σήμερα σε όλους και όλες ότι σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα που έχουμε δημιουργήσει για τον Δήμο Ήλιδας με στόχο την αλλαγή σελίδας και εποχής στις εκλογές του 2023 προσωπικά ως επικεφαλής κανένας δεν μας είναι αδιάφορος. Όλοι χρειάζονται. Ο Δήμος μας απαιτεί μια νέα και γενναία επανεκκίνηση ριζικά.

Ναι, χρειάζομαι και τη στήριξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Γιάννη Λυμπέρη και του Σάκη Κότσιφα και του Δημήτρη Κράλλη κλπ.

Να κάνουν την υπέρβαση. Να κοιτάξουν στον καθρέπτη τους να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αναλογιστούν αυτά που λέω και πρευσβεύω και να στηρίξουν την παράταξή μας για μια νέα Δημοτική Αρχή ισχυρή με δυναμική για το καλό όλων μας.

Δικαιούμαι και δικαιούμαστε ως νέοι έστω μια ευκαιρία διοίκησης του Δήμου Ήλιδας και πιστεύω ότι και αυτοί το καταλαβαίνουν και συμφωνούν αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει με σεβασμό να με καταλάβουν και να μας καταλάβουν οι δημότες μας, ώστε όλες και όλοι να δημιουργήσουν ένα ρεύμα δυναμικής και συστράτευσης στηρίζοντας την προσπάθειά μου, αυτή.

Γιατί να σε πιστέψουν και να συστρατευτούν οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας στηρίζοντας την Υποψηφιότητά σου για Δήμαρχο Ήλιδας το 2023;

Για όλα όσα ανέφερα παραπάνω που αποτελούν και το βασικό λόγο της Υποψηφιότητάς μου. Επίσης θα αναφέρω ότι σήμερα είτε καλύτερα αύριο το 2023 όπου θα είναι και οι εκλογές ένας Υποψήφιος Δήμαρχος δεν αρκεί μόνο να έχει κάποιες δημόσιες σχέσεις, είτε έλεγχο του συστήματος, είτε το χρίσμα ενός κόμματος της τοπικής κοινωνίας, όπως γινόταν παλιά για να μπορέσει να διοικήσει τον Δήμο του.

Απεναντίας σήμερα ένας Υποψήφιος Δήμαρχος:

– Πρέπει να διαθέτει εμπειρία και γνώσεις στην Αυτοδιοίκηση.

– Πρέπει να έχει άμεση επαφή, γνωριμίες και γνώσεις για τη λειτουργία της κεντρικής εξουσίας και προσωπικές σχέσεις με την κεντρική εξουσία.

– Πρέπει να γνωρίζει άριστα τα προβλήματα του Δήμου του και να έχει ασχοληθεί με δράσεις και παρεμβάσεις λεγοντας τις θέσεις του και να αντιδρά όταν κάτι δεν πάει καλά προς όφελος των πολιτών.

– Πρέπει να έχει ζήλο, όραμα και αγάπη γι’ αυτό που θέλει να ασχοληθεί.

– Πρέπει να προσφερει σε προσωπικό επίπεδο και όχι να κοιτάζει πρωτίστως προσωπικά οφέλη καταπατώντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των συμπολιτών του.

– Πρέπει να επιλέγει δίπλα του πρόσωπα της προσφοράς και του ζήλου μαζί του και όχι πρόσωπα που τον βλέπουν ως ευκαιρία προσωπικής τους επιτυχίας, είτε και ευκαιρίας πλουτισμού.

– Πρέπει να γνωρίζει πρωτίστως από Διοίκηση προσωπικού, οργάνωση και από σχεδιασμό τρόπων ανάπτυξης.

– Πρέπει να είναι ένας από τους συμπολίτες του.

– Πρέπει να έχει δουλέψει, να έχει ζήσει μέσα στον κοινωνικό ιστό του Δήμου του.

– Πρέπει να έχει ζήσει ή μεγαλώσει ή ασχοληθεί έντονα με τη ζωή στα χωριά του Δήμου Ήλιδας.

– Πρέπει να έχει πει και ΟΧΙ όταν πρέπει γιατί το συνεχές «συμφωνώ» αποτελεί αδυναμία έκφρασης και άποψης.

Όλα τα ανωτέρω με εκφράζουν και τα διαθέτω στο έπαρκον.

Θέλω να κοιτάζω τον κάθε έναν, την κάθε μία με το κεφάλι ψηλά και με τα μάτια μου απ’ ευθείας χωρίς να γονατίζω, είτε να ντρέπομαι, είτε να αποφεύγω.

Έχω τον ζήλο, τη δύναμη, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις δημόσιες σχέσεις, τις γνώσεις της κεντρικής εξουσίας, τη μόρφωση να σταθώ απέναντι σε οτιδήποτε αλλά έχω ήδη και τους άριστους συνεργάτες, νέους και με δυναμική και αγάπη για τον τόπο μας και τέλος κυρίαρχα τη θέληση να οδηγήσω τον Δήμο Ήλιδας και τους συνδημότες μου, τους πολίτες του Δήμου μου σε αλλαγή σελίδας. Το πιστεύω και με τη βοήθεια του Θεού, και τη στήριξη των συμπολιτών μου θα γίνει!!!

Όλη η επικαιρότητα