Ηλεία Πολιτική

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Η Κουρούτα στην εντατική…»

ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την δικαιολογημένη αγανάκτησή του για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Κουρούτα και η οποία ασφαλώς και είναι μόνο η συνέπεια των επιπτώσεων του κορωνοϊού, εκφράζει με σημερινή του αναφορά, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο ίδιος τονίζει ότι παρακολουθεί με λύπη την επικρατούσα κατάσταση για το «στολίδι» του Δήμου Ήλιδας που ωστόσο έρχεται στο προσκήνιο με συνεχείς πολιτικές αντεγκλήσεις για τα αίτια της καθοδικής και προβληματικής πορείας.

Μεταξύ άλλων κ. Κωνσταντόπουλος στις δηλώσεις του επισημαίνει:

«Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο ότι η ευθύνη για τη κατάσταση στην Κουρούτα, αν θες να είσαι αντικειμενικός παρατηρητής και κριτής, μοιράζεται εξίσου και στη Δημοτική αρχή 2010- 2014 , αλλά και στη 2014-2019.

Γιατί από το 2010 – 2014 τι έπραξε η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη και προστασία της παράκτιας ζώνης της Κουρούτας; Έφτασε δηλαδή το 2014 για να κατατεθεί μελέτη για της προστασία της παράκτιας ζώνης  και τότε έπεσαν και οι υπογραφές με τον εργολάβο; Δηλαδή είχε εγκριθεί το έργο, είχε ανατεθεί σε εργολάβο και ο νέος Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος  το 2015 σταμάτησε το έργο;

Και πράγματι η Δημοτική Αρχή το 2015 – 2019 δεν έδωσε την προσοχή και τη σημασία που θα έπρεπε κύριε Χριστοδουλόπουλε για να προλάβει τα χειρότερα, που σήμερα δυστυχώς ήρθαν… και το λέω αυτό διότι σίγουρα γνωρίζατε ακόμα και όπως ενημερώνομαι, πως ισχυρίζεστε ότι το έργο δεν είχε εγκριθεί.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ…

Και επίσης πιστεύω και θεωρώ ότι σε τέτοιες καταστάσεις και συμβάντα απαιτείται συναίνεση και ομοψυχία απ’ όλους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι αντεγκλήσεις, που θεωρώ ότι δεν θα έχουν τέλος , με οδυνηρές, για το Δήμο Ήλιδας και τους Δημότες του, συνέπειες έως τις επόμενες εκλογές του 2023, όπου τα απόνερα θα πρέπει να καθαριστούν άμεσα από την επόμενη δημοτική αρχή, για να έχει μέλλον ο Δήμος και ελπίδα οι πολίτες.

Η Κουρούτα δεν είναι απλά μια παραλία του Δήμου Ήλιδας, είτε της Αμαλιάδας. Είναι σημείο αναφοράς τουριστικού προορισμού για όλη την Ηλεία. Όπου έχω βρεθεί και απ’ όπου να έχω ενημερωθεί, είτε διαβάσει σε τουριστικούς οδηγούς, αναφέρεται πάντοτε ότι η παραλία της Κουρούτας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας.

Οι παραλήψεις, η αδιαφορία,  οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και οι συχνές αντεγκλήσεις αποτελούν πολυτέλεια απέναντι στην ευθύνη που βαραίνει τους αρμόδιους και τη Δημοτική Αρχή.

Καλώ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη, να αναλάβει δράση και να επαναφέρει τη Κουρούτα και πάλι στη θέση, που απαιτείται και δικαιούται να έχει.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Μέσα από την παρέμβαση μου αυτή, θα ήθελα να εκφράσω ένα μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση, για την άρτια και με ζήλο προβολή της περιοχής του, τον Κακόβατο στη Ζαχάρω, όπως παρακολουθώ, αλλά και να τον καλέσω και παρακαλέσω, αλλά και να τον προτρέψω, να επισκεφθεί την Κουρούτα και να συνδράμει στη στήριξη και συνεργασία του με το Δήμο Ήλιδας.

Και όλο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, διότι η Ηλεία μας έχει απέραντη αμμουδιά, παραλίες υψηλότατου επιπέδου και φυσικού κάλλους,  σημεία αναφοράς τουριστικών προορισμών και η Κουρούτα μας, όπως γνωρίζει, είναι εκ των σημαντικότερων τουριστικών κέντρων του τόπου μας.

Όλη η επικαιρότητα