Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Με γέμισε θυμό και λύπη η ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο»

Με γέμισε θυμό και λύπη η ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.. Αντί μας ουσιαστικής απάντησης, επί της «ταμπακιέρας» για τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο πρόεδρός του δημοσιοποιεί ένα κείμενο ανοίκειο προς το πρόσωπό μου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ψεύδη που δεν αρμόζουν σε ένα τέτοιο συνδικαλιστικό όργανο. Δυστυχώς από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης,  παρακολουθώντας το ύφος των εκφράσεων και της πολιτικής χροιάς του συγκεκριμένου κειμένου επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ο σύλλογος και ο πρόεδρός του ασχολούνται με τη στήριξη της εργαλειοποίησης που επιχειρείται επί χρόνια στο νοσοκομείο μας, αντί να ασχολούνται  με την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».

«Τρία ερωτήματα που χρήζουν απάντησης»

Ακολούθως ο κ Κωνσταντόπουλος αναφέρει :«Αντί να «σχίζουν τα ιμάτιά τους» με «κείμενο – φιέστα» για τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα και προσάπτοντας στο πρόσωπό μου καταστάσεις που ουδέποτε συνέβησαν ή φράσεις -όπως δηλαδή ότι είπα «ποιος είμαι εγώ» ή «θα σας δείξω» – που ποτέ δεν είπα, θα καλέσω τον Σύλλογο και τον αγαπητό πρόεδρο του που παρασύρεται εύκολα και … συνυπογράφει το συγκεκριμένο κείμενο, όταν μάλιστα δεν είναι παρών, να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα.

Α. Το πρωί του Σαββάτου χάλασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπως ισχυρίζονταν το προσωπικό ή δεν λειτουργούσε για μια εβδομάδα;

Β. Γιατί στην επιμονή μου να βγει ο γιατρός ώστε να μας ενημερώσει για το τι θα γίνει με την τραυματισμένη, ηλικιωμένη γυναίκα, δεν εμφανίστηκε ποτέ;

Γ. Και τέλος αφού η δουλειά του προσωπικού είναι η προσφορά υπηρεσιών υγείας και τίποτε παραπέρα, γιατί αυτή η συμπεριφορά στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Πέραν αυτού με σεβασμό στο υγειονομικό προσωπικό και όλους όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, τους οποίους σέβομαι και αναγνωρίζω το έργο τους, πιστεύω πως η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης είναι αυτή η οποία ανέφερα στην αρχική μου τοποθέτηση».

«Αφήνω τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους»

Καταλήγοντας ο κ Κωνσταντόπουλος, τονίζει : «Αντί άλλης δικής μου απάντησης, κάτι που δεν είναι σκοπός μου, παραθέτω στο ΔΣ του Συλλόγου όλα όσα αναφέρει η κόρη της 88χρονης γυναίκας στη δήλωσή της, που μόλις ενημερώθηκα πως έκανε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να πει με λεπτομέρειες τα όσα έζησε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όταν πήγε την τραυματισμένη μητέρα της για τις πρώτες βοήθειες. Αφήνω τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας και τους αρμοδίους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Κύριε πρόεδρε , αντί να προχωρείτε σε βαρύγδουπες δηλώσεις και κείμενα εντυπώσεων καλό και πρέπον θα είναι να επικοινωνήσετε με την οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας και να ζητήσετε μια συγνώμη. Να ξέρετε πως μια συγνώμη ποτέ δεν βλάπτει…»

Κ. Κούντουρα : «Η μητέρα μου δεν προσέχθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου πήγε τραυματισμένη»

Για τα όσα έζησε η ίδια και η τραυματισμένη ηλικιωμένη μητέρα της, το περασμένο Σαββάτο, όταν προσήλθε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης για να της  δοθούν  πρώτες  βοήθειες καθώς επίσης και την παρέμβαση του συγχωριανού της κ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την κατάσταση στο ίδρυμα , μίλησε η κόρη της 88χρονης

κ. Κωνσταντίνα Κούντουρα.

Η κ Κούντουρα, αποφάσισε να μιλήσει, μετά και την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο ίδρυμα, στην οποία γίνονται αναφορές και κριτική προς το πρόσωπο του κ Κωνσταντόπουλου. Όπως η ίδια δηλώνει, τα όσα ανέφερε ο κ Κωνσταντόπουλος, στην αρχική του τοποθέτηση, αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα, αφού όπως επεσήμανε «η μητέρα μου δεν προσέχθηκε». Σε ότι αφορά τα όσα καταλογίζει το ΔΣ του Συλλόγου, αναφορικά με την συμπεριφορά του κ Κωνσταντόπουλου, η κόρη της 88χρονης δηλώνει πως «σε όλο το διάστημα που μείναμε στο νοσοκομείο, κάθονταν στον αύλειο χώρο και το μόνο που ζήτησε ήταν να δει το γιατρό για να του εξηγήσει πότε χάλασε το ακτινολογικό και τι θα γίνει με τη μητέρα μου».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα»

Όπως η ίδια ανέφερε : «Το απόγευμα του Σαββάτου μετέφερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδα τη μητέρα μου μετά από χτύπημα στο πρόσωπο που προκλήθηκε από πέσιμο και πρόσκρουση σε πέρα. Αποτέλεσμα ήταν να έχει γεμίσει με αίματα. Η μεταφορά έγινε με το αυτοκίνητο του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, προς τιμή του προσφέρθηκε και μας βοήθησε. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας η νοσοκόμος, βλέποντας σε ποια κατάσταση ήταν η μητέρα μου  προσφέρθηκε και μας έδωσε ένα καροτσάκι να καθίσει. Εντός του νοσοκομείο προσήλθα εγώ με τη μητέρα μου ενώ ο κ Κωνσταντόπουλος, παρέμεινε στο προαύλιο χώρου του ιδρύματος, παρά την έκκλησή μου να φύγει, αφού έβλεπα πως καθυστερούσαν να εξετάσουν τη μητέρα μου. Ο ίδιος δεν δέχονταν να φύγει και μου είπε πως θα καθίσει έως ότου τελειώσουμε».

Μετά από πολύ ώρα, συμπλήρωσε η κ Κουντουρά «και ενώ δεν είχαν προσέξει τη μητέρα μου, -παρά τις προσπάθειές μου που τους καλούσα να την δουν – δεν της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά την είχαν πάνω στο καροτσάκι εγκαταλειμμένη χωρίς να της  δίνουν σημασία και ούτε να της καθαρίσουν το πρόσωπο από τα αίματα, κάτι που έκανα η ίδια με τα μαντηλάκια που είχα στην τσάντα μου. Όταν στο τέλος ρώτησα εάν και πότε θα της βγάλουν ακτίνες, μου είπαν ότι το μηχάνημα έχει χαλάσει και έτσι αναγκάστηκα να πάρω τη μητέρα μου και να φύγω. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκονταν στο προαύλιο. Όταν βγήκα και τον ενημέρωσα απευθύνθηκε στο άτομο που βρίσκονταν στην είσοδο του νοσοκομείου και ζήτησε να δει τον γιατρό. Ρώτησε τη νοσοκόμα πότε χάλασε το ακτινολογικό και του απάντησαν πως χάλασε το πρωί της ίδιας ημέρας. Παράλληλα του έλεγαν πως δεν επιτρέπεται να μπει εντός του νοσοκομείου. Ο κ Κωνσταντόπουλος, ζητούσε να έρθει ο γιατρός για να μας ενημερώσει τι θα γίνει με τη μητέρα μου κάτι που δεν τελικά δεν έγινε αφού ο γιατρός δεν εμφανίστηκε. Απολύτως τίποτε άλλο δεν ειπώθηκε. Τελικά όταν είδε πως δεν υπάρχει απάντηση, αγανακτισμένος μας πήρε και με την επιμονή τη δική μου και της μητέρας μου και μας επέστρεψε στο σπίτι  μας. Διάβαση την τοποθέτηση του κ Κωνσταντόπουλου σε άρθρο του για το συμβάν και συμφωνώ απόλυτα με ότι αναφέρει. Μπράβο του και συγχαρητήρια για το ήθος και το σθένος που διαθέτει. Σήμερα με ενημέρωσαν για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου και λυπάμαι για όσα λέει. Θα πρέπει πρώτα να μας ρωτήσει για του τι έχει συμβεί, να ζητήσει συγνώμη και όχι να μιλά χωρίς να ξέρει τι πραγματικά έχει συμβεί, αφού δεν ήταν εκεί. Η μητέρα μου δεν προσέχθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου πήγε τραυματισμένη. Πραγματικά δεν είχα το τηλέφωνο του κ Κωνσταντόπουλου, για να τον συγχαρώ, όταν διάβασα τω άρθρο του. Σήμερα όμως μπορώ να του πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια γιατί έχει κότσια. Τον ευχαριστώ θερμά για την ανθρωπιά του και τη στήριξη στη μητέρα μου. Εάν το να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο άνθρωπο  που έχει χτυπήσει είναι κακό τότε τι να πω…»

Όλη η επικαιρότητα