Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Συνάντηση με Χρήστο Βαλιανάτο και δέσμευση για στήριξη του Αγροτικού Τομέα!

Να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο τους» δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημιουργία Γραφείου Αγρ. Ανάπτυξης & Διαμετακομιστικού Κέντρου Αγροτικών Προϊόντων

Έμφαση στον αγροτικό τομέα, δεσμεύτηκε ότι  θα δώσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, από το 2023 όταν με την στήριξη των συμπατριωτών του, εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου Ήλιδας, κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο.

Από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου, είπε, θα δημιουργηθεί Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής αντιδήμαρχο και το νέο γραφείο θα έχει άμεση διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και ακολούθως  να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Δήμου Ήλιδας.

Παράλληλα θα κινηθούν  οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου και διαχρονικού αιτήματος των αγροτών που είναι η δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου Αγροτικών Προϊόντων στα όρια του Δήμου  Ήλιδας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, επίσης δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση σύμπραξης, μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Επιμελητηρίου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι τρεις φορείς ενωμένοι να προωθούν   τα  αιτήματα των αγροτών, όχι μόνο της Ήλιδας αλλά ολόκληρου του Νομού Ηλείας.

Χ. ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ: «Εύχομαι να είσαι εσύ ο Δήμαρχος το 2023»

Τον κ. Κωνσταντόπουλο, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Βαλιανάτος. Στην ενημέρωση που έκανε στον Υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας, αναφέρθηκε στα χρόνια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας, μεταξύ άλλων αυτό της χαμηλής τιμής που φέτος έχει η Κορινθιακή Σταφίδα και όπως είπε «η Ομάδα έχει ξεκινήσει τον αγώνα για να αλλάξει αυτή η τραγική για τους καλλιεργητές, συνθήκη».

Αναφέρθηκε στο θέμα του ελαιολάδου για το οποίο όπως επεσήμανε «φαίνεται φέτος θα είναι μια καλή χρονιά» καθώς επίσης και στα ζητήματα που ανακύπτουν μετά από ζημιές λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων σε πολλές καλλιέργειες και τις αποζημιώσεις που αργούν.

Σχετικά με τον Δήμο Ήλιδας, ο κ. Βαλιανάτος, επεσήμανε πως με βάση τα στοιχεία της Ομάδας, είναι στις πρώτες θέσεις της παραγωγής Κορινθιακής σταφίδας, λαδιού και οπωροκηπευτικών προϊόντων αλλά, όπως τόνισε «δυστυχώς καμία δημοτική αρχή διαχρονικά δεν έχει ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα». Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών απευθυνόμενος στον κ. Κωνσταντόπουλο για τις δημοτικές εκλογές είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να είσαι εσύ ο δήμαρχος το 2023 και να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις σου προς όφελος των αγροτών του Δήμου Ήλιδας».

Ο κ. Βαλιανάτος παρέδωσε στον κ. Κωνσταντόπουλο, «φάκελο» με όλες τις διεκδικήσεις της Ομάδας Παραγωγών.

Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Άφησαν τους αγρότες στο έλεος του Θεού»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε πως από το 2023 ο Δήμος Ήλιδας, υπό τη δική του καθοδήγηση, έχοντας εκλεγεί δήμαρχος με τη στήριξη των συνδημοτών του, θα δημιουργήσει γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής Αντιδήμαρχο. Το γραφείο θα ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα των αγροτών και την εύρεση αναπτυξιακών λύσεων για τον πρωτογενή τομέα.

Γι’ αυτό, όπως ανέφερε «θα υπάρχει άμεση διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να βρίσκονται προγράμματα που θα στηρίζουν τους παραγωγούς». Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος «θα λειτουργήσει στον Δήμο Ήλιδας Διαμετακομιστικό Κέντρο Αγροτικών Προϊόντων ώστε οι αγρότες να προωθούν τα προϊόντα τους στις σωστές τιμές και να προστατεύονται».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στις δημοτικές αρχές Ήλιδας από το 1998 έως και σήμερα, αφού όπως τόνισε «άφησαν τους αγρότες στο έλεος του Θεού. «Δεν έκαναν απολύτως καμία κίνηση για να τους προστατεύσουν με αποτέλεσμα οι νέοι μας να φεύγουν για Πάτρα, Αθήνα.

Τα χωριά μας ερημώνουν και η γη μας να παραμένει ανεκμετάλλευτη. Εμείς, από το 2023 και μετά θα αλλάξουμε αυτή τη μίζερη κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους. Είναι βέβαιο πως θα προστατεύσουμε, στον βαθμό που μπορούμε, όλες τις αγροτικές οικογένειες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος άσκησε κριτική και στον Αμαλιαδίτη αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο. «Είναι ανήκουστο, να έχουμε αντιπεριφερειάρχη από την Αμαλιάδα και να μην υπάρχει συνεργασία μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας, Επιμελητηρίου και Ομάδας Παραγωγών για να προστατευθούν οι αγρότες.

Ο αντιπεριφερειάρχης ίσως να ακολουθεί τη δική του ατζέντα, όμως οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που απειλούν την ίδια τους την ύπαρξη. Έστω και τώρα, τον καλώ να αναλάβει πρωτοβουλίες που στόχο θα έχουν τη στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας.

Κλείνοντας ο κ. Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Βαλιανάτο για την ενημέρωση και τόνισε πως αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα έχει μαζί του στην προσπάθεια που καταβάλλει για να βρεθούν λύσεις σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα.

Όλη η επικαιρότητα