Ηλεία Συνεντεύξεις

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συνέντευξη στην εφ Πατρις: Κοιτάζω πάντα μόνο ΜΠΡΟΣΤΑ!!

Γιατί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από νωρίς – Τι λέει για νυν και πρώην Δήμαρχο – Τι επισημαίνει για την επιλογή των συνεργατών του…

Συνέντευξη εκ βαθέων και με απαντήσεις για ερωτήματα ή απορίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί στην κοινωνία δίνει με ειλικρινή «κρυστάλλινο» και άμεσο τρόπο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έδειξε από την πρώτη στιγμή διάθεση ενός αυθεντικού διαλόγου για να ενημερωθούν οι πολίτες και απέδειξε και πάλι ότι είναι άνθρωπος που… «δεν μασάει τα λόγια του» όσο και αν ενοχλεί κάποιους.

Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του μετά την ανακοίνωση της παράταξής του που έχει ως σημαία της την ίδια την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και μετά την επίσημη αναφορά του για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ήλιδα,ς ξεδιπλώνει τις προθέσεις του και μιλά όπως συνήθως κάνει, μέσα από έναν έντονο κόσμο συναισθημάτων!

ΕΡ: Δημήτρη πέρασε ήδη ο πρώτος χρόνος από τη στιγμή που ακούστηκε το όνομά σου ως Υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας και σχεδόν δύο μήνες από την επίσημη ανακοίνωσή σου

ΑΠ: Πράγματι πέρασε ένας χρόνος από την απόφασή μου να δεχτώ και παράλληλα να αναλάβω την ευθύνη του επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης που δημιουργήσαμε: «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», μια διαδικασία όντως με μεγάλη ευθύνη αλλά και αγάπη για τον τόπο, το να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, στις προσεχείς εκλογές.

Τίθεμαι επικεφαλής του αγώνα μας, γιατί από ψυχής εκτιμώ ότι ο Δήμος Ήλιδας χρειάζεται και αυτό απαιτούν οι πολίτες: Τη ριζική του αλλαγή. Αλλαγή σε πρόσωπα, νοοτροπίες και προτεραιότητες με κύριο άξονα τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας.

ΕΡ: Ποτέ στην ιστορία την δημοτικών πεπραγμένων δεν έχει υπάρξει παρουσία και επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου τόσο νωρίς πριν από τις εκλογές. Αυτό δείχνει ότι εγκαινιάζεις κάτι καινούργιο για τον τόπο και την εκλογική διαδικασία στην Αυτοδιοίκηση.

ΑΠ: Αναλαμβάνοντας τέτοια ευθύνη κοιτάζω μόνο ΜΠΡΟΣΤΑ! Σύμβουλός μου είναι οι πολίτες. Για να μπορέσεις ως Δήμαρχος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και να καταλάβεις την καθημερινότητα θα πρέπει ως υποψήφιος δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες σου πρώτα να περπατήσεις τον δήμο, να συνομιλήσεις με τους πολίτες, να δεις από κοντά τις ανάγκες τους, να ακούσεις προτάσεις, σκέψεις και ιδέες, να συνθέσεις διαφορετικές απόψεις και να προετοιμαστείς για αποφάσεις και μέτρα που πρέπει να πάρεις.

Επιδιώκω επίσης τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα. Σίγουρα η ευθύνη της επιλογής προσώπων απέναντι στους πολίτες με βαρύνει προσωπικά. Και για αυτή την διαδικασία ο χρόνος είναι σημαντικός. Γίνεται προσεχτικά και θα οριστικοποιηθεί όταν έρθει η στιγμή. Ζητούμενα είναι ο επαγγελματισμός, ο ζήλος, η πραγματική αγάπη και προσφορά, η όρεξη για δουλειά και ο σεβασμός απέναντι στους συμπολίτες μας.

Ως άνθρωπος που τηρώ αρχές και θέλω να σέβομαι πάντα τους συμπατριώτες μου έχω τη γνώση, την κρίση και την αντίληψη να κρίνω ακόμη και αν κάποιο στέλεχος της παράταξής μας στην πορεία και μέχρι τις εκλογές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όσα επιδιώκουμε και πραγματικά πιστεύουμε.

Όλοι οι συνδημότες μας είναι ευπρόσδεκτοι στην παράταξή μας ως μέλη και κάθε συμμετοχή καθενός πολίτη είναι για μένα μεγάλη τιμή και έχει τη δική της αξία. Τώρα το ποιοι θα απαρτίζουν τελικά το ψηφοδέλτιο αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το κρίνει ο χρόνος. Είναι πολύ νωρίς…

Συμφωνούμε όλοι εδώ που έχουμε φθάσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα στον Δήμο. Δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ την εικόνα του… «μία από τα ίδια…»!

Τα προβλήματα σε συνδυασμό με την απαξιωτική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και την αλλαζονία που τη διακατέχει έχουν δημιουργήσει απελπιστικά αποπνικτική ατμόσφαιρα λύπης οργής και εκνευρισμού στους δημότες. Περπατάω βήμα – βήμα τον Δήμο και όπου καθίσω και συζητήσω με τον κόσμο μόνο τραγικές εικόνες αντιμετωπίζω και βλέπω.

Έχω λοιπόν τη σοβαρή ευθύνη να επιλέξω και να συμπορευτώ με πρόσωπα που διαθέτουν το μεράκι και τα κότσια για να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα στον Δήμο Ήλιδας!

ΕΡ: Δημήτρη, πιστεύεις ότι θα υπάρξει μια υγιής προεκλογική διαδικασία στον δήμο Ήλιδας; Υπήρξαν πρώτες αντιδράσεις από την επίσημη ανακοίνωσή σου κι έπειτα;

ΑΠ: Τον χρόνο που διανύσαμε και ενώ τα προβλήματα μας «πνίγουν» τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, όσο και στελέχη του στη Δημοτική Αρχή αλλά και αντιστοίχως στην πλευρά Χριστοδουλόπουλου στο άκουσμα της υποψηφιότητάς μου με ατομικές ή ομαδικές συζητήσεις και σε πολιτικά κους – κους προσπαθούσαν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» των πολιτών και αποπροσανατολισμό τους σε σχέση με την ενεργή παρουσία μου και την υποψηφιότητά μου για τον δήμο Ήλιδας ακολουθώντας τη γνωστή καθεστωτική τους πρακτική λες και ο Δήμος είναι τελικά… τσιφλίκι τους!

Ήρθε όμως η 13η Ιουνίου του 2021 ημέρα που με τους συνεργάτες μου παρουσιάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου τα πρώτα χαρακτηριστικά στοιχεία της παράταξής μας: Ονομασία, έμβλημα, βασικούς άξονες, αλλά και τα πρώτα μας στελέχη.

Είναι λυπηρό όμως ότι είτε οι ίδιοι προσωπικά, είτε βάζοντας κάποιους συνεργάτες τους, τόλμησαν να πάρουν ακόμα και τηλέφωνα στελέχη της παράταξής μας δήθεν για να διαπιστώσουν αν πραγματικά είναι μαζί μας ή να επικαλεσθούν με… περισσό θράσος ότι οι συνεργάτες μου τους έχουν και… υποχρέωση (!) και οφείλουν κατά κάποιο τρόπο να είναι πάλι μαζί τους… για τις επόμενες εκλογές.

Τα λόγια κατόπιν τούτου περιττά…

Λυπάμαι γι’ αυτούς και παράλληλα χαίρομαι για τη στάση και για τις απαντήσεις που έλαβαν από τα στελέχη μας.

Ανέλαβα προσωπικά και όλοι μαζί στη νέα δημοτική παράταξη να… ξεκολλήσουμε τον τόπο από τέτοιου είδους πρακτικές και να οδηγήσουμε ως Νέα Δημοτική Αρχή σε ΑΛΛΑΓΗ τον Δήμο Ήλιδας. Δεν πάει άλλο αυτή η αρρωστημένη κατάσταση που βιώνουμε επί χρόνια και κανένας μας δεν κάνει πίσω. Επαναλαμβάνω όσο πιο δυνατά γίνεται: ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΕΡ: Αν είχες απέναντί σου τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη ή και τον κ. Χριστοδουλόπουλο τι θα τους έλεγες σήμερα ως υποψήφιος Δήμαρχος;

ΑΠ: Θα έλεγα και στους δύο αλλά και στους συνεργάτες τους ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πολίτης δεν τους έχει υποχρέωση και δεν τους «χρωστά»…

Οι εποχές που «μπούκαραν» στα σπίτια προεκλογικά ή πήγαιναν στα χωράφια ή έπαιρναν τηλέφωνα ενοχλητικά πιέζοντας και πολιτικά εκβιάζοντας τους πολίτες απαιτώντας την ψήφο τους για δήθεν βοήθεια ή μικροεξυπηρέτηση που τους είχαν κάνει, πέρασε ανεπιστρεπτί…

Ο κόσμος και εγώ προσωπικά τους έχουμε στηρίξει πολλές φορές επί 25ετίας. Διαπιστώνουμε όμως ότι παραμονές εκλογών παρακαλούσαν τους πάντες και την επομένη των εκλογών «καβαλούσανε το καλάμι» της αλλαζονίας και της αδιαφορίας.

Και όμως… Μέσα από αυτή την ψήφο όλων μας κ. Λυμπέρη και κ. Χριστοδουλοπουλε, όπως και ορισμένοι στενοί σας συνεργάτες διαχρονικά, ανδρωθήκατε πολιτικά, επαγγελματικά, οικονομικά, αποκτήσατε φήμη και αξία… ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!! Αρκετά πια…

Αναρωτηθείτε στον καθρέπτη του σπιτιού σας τι θα ήσασταν αν δεν υπήρχε η κομματική ταυτότητα και ταμπέλα παλαιότερα και η ψήφος των συμπολιτών σας έως και σήμερα. Κυρίως όμως αναρωτηθείτε για το κατάντημα που έχετε φέρει διαχρονικά στον Δήμο Ήλιδας.

ΕΡ: Όπως έχει διαμορφωθεί τώρα το κλίμα, πιστεύετε θα δούμε και άλλες νέες υποψηφιότητες για τον Δήμο Ήλιδας;

ΑΠ: Προσωπικά το θέλω να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.

Θέλω ακόμα να πιστεύω ότι η οποιαδήποτε υποψηφιότητα, θα πρέπει να πηγάζει από αγάπη για τον τόπο και γνήσιο ενδιαφέρον. Και όποια συζήτηση γίνεται για κάτι τέτοιο να στηρίζεται σε υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Εύχομαι λοιπόν να έχουν γνώση των προβλημάτων και να ξέρουν από διαχείριση του Δήμου, να μην θέτουν τον εαυτό τους απλά ως φωτοβολίδα ή να μην μετατρέπονται σε «λαγούς» για άλλους. Τότε λειτουργούν σίγουρα σε βάρος των συμπολιτών τους. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!..».

Όλη η επικαιρότητα