Πολιτική

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος : Το Πρόβλημα παραμένει το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια…

Ακούστε το άρθρο

Χάνουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες εξέλιξης

παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας….

ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ «ΠΛΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ !

Με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή που διοργανώνουν οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας για τις Πανεπιστημιακές Σχολές και την οδυνηρή απώλειά τους από την Ηλέια ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :

«Ηλεία ώρα μηδέν !!…

Η πραγματικότητα που βιώνουμε ως πολίτες αυτού του όμορφου τόπου έχει ξεπεράσει ακόμη και την πιο απαισιόδοξη εκδοχή μας για την απαξίωση την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

Είναι καθολική πλέον η εντύπωση και η διαπίστωσή μας ότι η πολιτική, δημοτική και εν τέλει θεσμική εξουσία στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια δυσλειτουργεί.

Το αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι σήμερα, να μαραζώνει ο Νομός μας και να «πέφτει στο κενό» κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του Νομού μας.

Συνέπεια τούτου είναι η πλήρης απροθυμία, ο θυμός, και η αδιαφορία των νέων ανθρώπων συμπατριωτών μας, να ασχοληθούν ενεργά  για να μπορούν να ελπίζουν για κάτι καλύτερο στον τόπο μας. Έτσι, στην συνείδηση του Ηλείου πολίτη, η πολιτική γενικά συνδυάζεται με την ιδιοτελή απόλαυση της εξουσίας…

Προσωπικά και εγώ  αισθάνομαι αποκαμωμένος από τις ασύστολες ψευδολογίες τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τις πολιτικές – κομματικές κορώνες που επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Βλέπουμε αντί για έργα και πράξεις, φωτογραφίες, πολλά λόγια, και… ύμνους σε άρθρα προβολής κενού περιεχομένου!

Σήμερα ο καθένας μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καθημερινότητά του. Μέχρι τώρα είχε ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην ποιότητα της ζωής του. Τώρα αυτά τα ζητήματα έχουν μετατραπεί σε προβλήματα επιβίωσης, εργασιακής ανασφάλειας, ψυχικής γαλήνης και αβεβαιότητας για το μέλλον των παιδιών του…

«Χορτάσαμε» από πολιτικές ομιλίες που συγκινούν αλλά δεν μας λύνουν κανένα πρόβλημα… Και η απαξίωση είναι ολοφάνερη : Βλέπουμε την κοινωνία μας να επιδοκιμάζει, να εξυψώνει και να επιβραβεύει παίκτες των τηλεοπτικών reality και την ίδια ώρα να αδιαφορεί για τα μεγάλα  και σοβαρά προβλήματά της.

ΑΛΗΘΕΙΑ – ΗΘΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ

Πολλές φορές έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν αλλά και τώρα για το μέλλον της Ηλείας και του Δήμου μου, του Δήμου Ήλιδας. Έχω «καυτηριάσει» ολιγωρίες λάθη και άστοχες τακτικές αλλά παράλληλα έχω προβλέψει ότι αργεί ακόμα ο… 21ος αιώνας για τον τόπο μας !….

Για την Ηλεία που μας αξίζει  καλώ τους θεσμικούς φορείς του τόπου μέσα από τον ρόλο τους να εστερνισθούν  τις αρετές της Δημοκρατίας μας : Την αλήθεια, το πολιτικό θάρρος, το ήθος, το μέτρο και τη φρόνηση…

Με σεβασμό στο έργο τους που είναι νένα από τα σημαντικότερα για την λειτουργία της δημοκρατίας μας, καλώ και τους τοπικούς δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων και  τα Εκδοτικά Κέντρα του Νομού με «ναυαρχίδα» την ιστορική εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ να αναλάβουν ξεχωριστό ρόλο για την τύχη της περιοχής μας και του μέλλοντός της.

Αποδείχθηκε δυστυχώς μέχρι σήμερα ότι τόσο στην Ηλεία όσο και στο Δήμο Ήλιδας η συνεχής παρουσία χωρίς όμως ουσία και η έντονη προβολή πολιτικών προσώπων και στελεχών α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης χωρίς την ανάλογη κριτική για άσκηση των καθηκόντων τους, οδηγεί σε μία πλάνη με οδυνηρά αποτελέσματα για τον τόπο μας….»

Όλη η επικαιρότητα