Αφιερώματα

Δημιουργίες της Αιμιλίας Γιαννοπούλου από τον Πύργο επέλεξε να φορέσει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Ακούστε το άρθρο

Παραδοσιακές εμφανίσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση που προκάλεσε το θαυμασμό όλων και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια από ενδυματολογικής πλευράς, έκανε στις 17 Μαρτίου η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Συγκεκριμένα στην Αρεόπολη Λακωνίας για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, των τοπικών αρχών και πολλών προσκεκλημένων η κ. Αγγελοπούλου θέλοντας να τιμήσει την καθοριστική συμβολή των Μανιατών στον αγώνα για την Ελευθερία, φόρεσε ένα σύνολο με ένα παραδοσιακό γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού και ένα πουκάμισο φτιαγμένο από το εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών της Αιμιλίας Γιαννοπούλου από τον Πύργο.

Συνεχίζοντας τις δράσεις για τα 200 χρόνια της Ελευθερίας της χώρας μας, η κ. Αγγελοπούλου επέλεξε άλλη μια δημιουργία της κυρίας Γιαννόπουλου και συγκεκριμένα ένα παραδοσιακό «Τζάκο» Άργους δηλαδή ένα σταυρωτό πουκάμισο και συγκεκριμένα στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι “Euronews”. Εμφανίσεις ιδιαίτερες, που αναδεικνύουν τα στοιχεία της τότε εποχής και μνήμες που ζωντανεύουν τους αγώνες του έθνους μας.

Μεγάλη διάκριση για την Αιμιλία Γιαννοπούλου

Οι επιλογές της κ. Αγγελοπούλου αποτελούν μια τιμητική παρουσίαση και διάκριση για το εργαστήριο παραδοσιακών φορεσιών «Αιμιλία Γιαννοπούλου» και δικαιώνουν όλη αυτή την προσπάθεια που κατάφερε να ξεχωρίσει και μάλιστα σε ένα τόσο λαμπρό γεγονός όπως η επέτειος για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας.

Το εργαστήριo της Αιμιλίας Γιαννοπούλου έχει συνεχή παρουσία σε εκθέσεις που προωθούν τον πολιτισμό και την παράδοση σε όλη την Ελλάδα, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως: “Εμείς Οι Έλληνες” και “Από τόπο σε τόπο” καθώς και αφιερώματα σε εφημερίδες όπως το «Έθνος» «Το Καρφί» και η “LIFO”.

Συνεργάζεται με συλλόγους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διακριθεί με το βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2018 από το Επιμελητήριο Πελοποννήσου.

 

Όλη η επικαιρότητα