Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αποσύρθηκε… προς διαβούλευση η «Αμαλιάδα»!

Το θέμα θα τεθεί προς διαβούλευση.

Τελικά αποσύρθηκε και δεν συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το θέμα με εισηγητή τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη με πρόταση την μετονομασία του δήμου σε «δήμος Αμαλιάδας – Ήλιδας».

Το θέμα θα τεθεί προς διαβούλευση, όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Πατρινός σε επόμενη συνεδρίαση, σε εύλογο χρονικό διάστημα και εκεί οι επικεφαλείς των παρατάξεων και οι σύμβουλοι θα καταθέσουν τις θέσεις τους, όπως και ο κ. Λυμπέρης όσον αφορά στο σκεπτικό της πρότασης αυτής.

Όπως είχε αναφέρει και προ ημερών, αλλά και κατά την χθεσινή συνεδρίαση κάνοντας μια νύξη, η πρόταση του έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα  του δήμου ανά την Ελλάδα με την προσθήκη «Αμαλιάδα», χωρίς να υποβαθμίζεται, όπως είπε, η θέση και η σημαντικότητα της Αρχαίας Ήλιδας.

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε με την έναρξη της συνεδρίασης ότι δεν θα είχε πρόβλημα να αποσυρθεί το θέμα, τουλάχιστον κατά την χθεσινή διαδικασία, ενώ πρότεινε να συζητηθεί -εάν συζητιούνταν το θέμα- προς το τέλος ώστε να ψηφίζονταν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κάτι που τελικά και έγινε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι όποια απόφαση ληφθεί για το θέμα της μετονομασίας, αφού πρώτα αναλύσει το σκεπτικό της πρότασής του, θα πρέπει να είναι ομόφωνη, αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα και ισχύ.

Άλλα θέματα της συνεδρίασης,  στο αυριανό μας φύλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Όλη η επικαιρότητα