Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πηνειού: Οι Νέοι επικοινωνούν με τους Νέους

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επίσημης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πηνειού, που θα είναι το 1ο στη Νότια Ελλάδα και το 7ο πανελλαδικά.

Νέοι άνθρωποι της περιοχής ενημερώνονται, συζητούν, συμμετέχουν, μαθαίνουν προκειμένου να στηρίξουν το σημαντικό αυτό εγχείρημα. Δίπλα τους πάντα ο Δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σοφία Μαρινοπούλου και ο φιλόλογος κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την οργάνωση του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πηνειού-ΔΗ.ΣΥ.Ν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πηνειού έχει ήδη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο facebook, (Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πηνειού) όπου το σχετικό προφίλ διαχειρίζονται νέοι και νέες του δήμου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον θεσμό.

Πριν από μερικές μέρες νέοι του Δήμου Πηνειού, άκουσαν την εμπειρία αλλά και έμαθαν, μέσα από διαδικτυακή συνάντηση, για τη δράση Δημοτικών Τοπικών Συμβουλίων Νέων που ήδη λειτουργούν στη χώρα μας, όπως το ΔΗ.ΣΥΝ. του Δήμου Βόλβης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Λαγκαδά και του Δήμου Παγγαίου .

Τα περισσότερα από τα παραπάνω θεσμοθετημένα Δημοτικά Συμβούλια Νέων έχουν θητεία η οποία ξεκινά από 4 μήνες και φθάνει έως περίπου τα 3 χρόνια. Μπορεί κάποιοι ψάχνουν βρουν ακόμη τα «πατήματά τους» όπως είπαν, όμως, υπάρχει πραγματική διάθεση για συμμετοχή, για δημιουργία, για δραστηριότητες που ήδη υλοποιούνται από κάποιους.

Μάλιστα στις 12 και 13 Νοεμβρίου, νέοι του Δήμου που επιθυμούν να ενεργοποιηθούν  στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πηνειού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος YΕΟNSU , της Νότιας  Κορέας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου για τις πόλεις που μαθαίνουν και να μιλήσουν για τις προσπάθειες σύστασης του Συμβουλίου στον δήμο τους

Όλη η επικαιρότητα