Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Διεκδικητικοί για νέα έργα

Με την μεγάλη πλειοψηφία των θεμάτων που περιείχε η ημερήσια διάταξη να ψηφίζονται ομόφωνα από το Σώμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Ομοφωνία επικράτησε και στα προ ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν με κυριότερο τη λήψη απόφασης έγκρισης του Συμφώνου Αποδοχής όρων (ΣΑΠΟ) για το έργο της ανάπλασης του τμήματος της 28ης Οκτωβρίου με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Η απόφαση ήταν ομόφωνα θετική με τον Αντώνη Καράμπελα να ζητά μελλοντικά ανάλογα έργα να γίνουν σε τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου αλλά και στην Αλφειού…

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Ως δημοτική αρχή διεκδικούμε απ` όλα τα προγράμματα και τα ταμεία χρηματοδοτικά εργαλεία. Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε και πάλι στην Αθήνα για να προσπαθήσουμε να εντάξουμε και νέα έργα στο πρόγραμμα μας. Ορισμένες φορές είναι τραγικό να υπάρχουν τα χρήματα και να μην υπάρχει απορροφητικότητα. Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας ακόμα περισσότερο. Οφείλω να πω ότι στην Περιφέρεια ορισμένοι διαμαρτύρονται για τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που παίρνουμε, εμείς όμως δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε διεκδικητικοί. Άλλωστε ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα της Ηλείας, ο μεγαλύτερος δήμος, και είναι φυσικό να παίρνει ότι του αναλογεί».

Ακολούθησε συζήτηση με αφορμή κείμενο που μοιράστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για το περιεχόμενο του οποίου ζητήθηκε από το Σώμα να το καταδικάσει, κάτι που συνέβη προφορικά και είχε ως αποτέλεσμα την «απόσυρση» του…

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης με το Σώμα να εγκρίνει ομόφωνα τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πύργου (σ.σ. περιλάμβανε έξι προσλήψεις ειδικών συνεργατών – συμβούλων).

Ομόφωνη ήταν και η απόφαση το γήπεδο ποδοσφαίρου του Γουμέρου να πάρει την ονομασία «Κωσταντίνος Κολοβάδης», προς τιμή του αείμνηστου προέδρου της τοπικής κοινότητας(με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο να προτείνει να γίνει και πολιτικό μνημόσυνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τιμώντας τους αγωνιστές της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης προσφέρουμε κίνητρα στους νεότερους να ασχοληθούν»).

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2020, η πρόσληψη προσωπικού στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., καθώς και η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. στο Δήμο Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα