Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συνεδρίαση με εντάσεις!

Δεν έλειψαν οι εντάσεις από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κατά τη διάρκεια του οποίου «πέρασαν» σημαντικά θέματα.

Σημείο τριβής στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση αποτέλεσε η –προ ημερησίας διατάξεως- συζήτηση για το θέμα της λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ μέσω Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), στο κτίριο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου Κούβελου στον Πύργο.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης πρότασης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Υπάρχει μια ομάδα περίπου 25 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, ανάμεσά τους ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές κ.α. που θα παρέχουν μέσω voucher τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε συμπολίτες ΑμεΑ. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα βοηθηθούν συμπολίτες μας αφού το καταστατικό των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δεν έχει καμία σχέση με άλλα εταιρικά σχήματα και ο κοινωνικός χαρακτήρας υπερισχύει».

Για το συγκεκριμένο θέμα έντονα αντέδρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Στάθης Καννής και Αντώνης Καράμπελας που στη συνέχεια αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Ανάμεσα στα θέματα που ψηφίστηκαν ήταν η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στις οδούς ΣΠΚ και Ρήγα Φεραίου, ο ορισμός του αντιδήμαρχου Νίκου Κοτσώνη ως εκπρόσωπο του ΔΗΜΟΥ Πύργου στην Επιτροπή παρακολούθησης για την είσπραξη τελών για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου πόσιμου νερού στον Ερύμανθο ποταμό.

Επίσης εγκρίθηκαν και θέματα σχετικά με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του δήμου Πύργου, την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών, λόγω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας στον Δήμο Πύργου), ενώ έγινε και συζήτηση εν’ όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς σχετικά με μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό covid -19 στα σχολεία του Δήμου.

Όλη η επικαιρότητα