Ένθετα Σπίτι & Διακόσμηση

Διακόσμηση: Ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους;

Πολλές φορές όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε μόνοι μας ένα χώρο μπερδευόμαστε γιατί δε ξέρουμε ακριβώς ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους και ποια όχι.

Για να είμαστε ασφαλείς, καλό είναι να γνωρίζουμε τη θεωρία των χρωμάτων που χρησιμοποιείται σε πολλές τέχνες όπως για παράδειγμα η φωτογραφία ή η ζωγραφική.

Αυτή είναι η χρωματική παλέτα βάση της οποίας κινούμαστε. Περιλαμβάνει τα βασικά χρώματα και τις βασικές αποχρώσεις των.

Οι βασικοί κανόνες είναι πως:

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.

Τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο ταιριάζουν μεταξύ τους.  Το μωβ ας πούμε ταιριάζει με το κίτρινο, το κόκκινο με το πράσινο κοκ.

Τα πλαϊνά χρώματα ταιριάζουν και αυτά.

Το μπλε με το απαλό γαλάζιο για παράδειγμα. Αυτό βοηθά πολύ στο να συνδυάζουμε κάποια έπιπλα λόγου χάρη, με αξεσουάρ στο σπίτι.

Τα «θερμά» και τα  «ψυχρά» χρώματα
Θερμά χρωματα είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο και ψυχρά το μπλε, το πράσινο και το μώβ.  Η πιο ασφαλής λύση είναι να συνδυάζουμε τα θερμά με τα θερμά και τα ψυχρά με τα ψυχρά. Αν θέλουμε να είμαστε πιο εκκεντρική επιχειρούμε και συνδυασμό θερμού με ψυχρό αλλά μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει λίγη παραπάνω εμπειρία που δε τη διαθέτουμε όλοι.

Όλη η επικαιρότητα