Αθλητισμός

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου: Ηλειακές επιτυχίες και εκτός συνόρων

Σε όλη την επικράτεια το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2021 εκατοντάδες αθλήτριες και αθλητές, προπονήτριες και προπονητές, εκπρόσωποι Συλλόγων, κριτές, επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το στάδιο.

Σε 10 από τους 18 ομίλους του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος είχαμε αθλητική δραστηριότητα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου.

Στο χθεσινό φύλλο της «Πατρίς σπορ» σας ενημερώσαμε για τις ηλειακές επιτυχίες στο Διασυλλογικό της Πάτρας ωστόσο πολλοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από την περιοχή μας που αγωνίζονται με φανέλες σωματείων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν με καλές επιδόσεις. Λόγω της πανδημίας οι αθλητές στα διασυλλογικά μπορούν να αγωνίζονται σε οποιαδήποτε όμιλο επιθυμούν.

Ο Εμμανουήλ Καραλής του Απόλλωνα Πύργου πέρασε τα 5 μέτρα και 30 εκατοστά συμμετέχοντας στους αντίστοιχους διασυλλογικούς των σωματείων της Αθήνας, που έγιναν στον Άγιο Κοσμά. Η βαθμολογία του προστέθηκε στο σωματείο του Πύργου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής λόγω του δυνατού ανέμου δεν επιχείρησε υψηλά άλματα και χρησιμοποίησε βαρύτερο κοντάρι για ν’ αγωνιστεί.

Ο άνεμος δυσκόλεψε και τον Αμαλιαδίτη Παναγιώτη- Θοδωρή Χρυσανθόπουλο του Πανιωνίου που ήταν δεύτερος στο άλμα επί κοντώ με 4μέτρα και 90 εκ. στον όμιλο του Ελληνικού, όπως και τον 26χρονο πρωταθλητή του δεκάθλου Παναγιώτη Μάντη, ψυχολόγο, παλιό αθλητή του Κοροίβου που με 4 μέτρα ήταν τρίτος στον όμιλο του Ελληνικού.

Ο Πυργιώτης Νίκος Καψής με τη φανέλα της ΑΕΚ νίκησε στο μήκος στο διασυλλογικό του Αγίου Κοσμά, μεταξύ Αθηναϊκών σωματείων, με επίδοση 7 μέτρα και 26 εκατοστά.

Ο Αμαλιαδίτης Αλέξης Αργυρόπουλος με 7 μέτρα 11 εκατοστά της Πυγμής Ευόσμου έμεινε πίσω από τον 27χρονο Ξενικάκη που έκανε 7μ. 54 εκ. (Αλεξάνδρεια).

Η 19χρονη Αμαλιαδίτισσα Ζωή Τραγουστή, φοιτήτρια Ψυχολογίας, του Αίολου Μακεδονίας ήταν τρίτη στα 100 μέτρα με 11’’ 92 με ευνοϊκό +4,90 και στα 4Χ400 νικήτρια με τις συναθλήτριές της Χριστίνα Μπαμπίνη, Κυριακή Σαμάνη και Άννα Μαρία Τζεμαλάι (Καυταντζόγλειο).

Η 25χρονη Πυργιώτισσα γυμνάστρια Βασιλική Ντούση του Γ.Α.Σ Αλεξάνδρεια ήταν δεύτερη στο τριπλούν με 12μ.12 εκ. μεταξύ σωματείων της Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρεια).

Έρχεται ο «Μanolo»

Η είδηση που βγήκε στο περιθώριο των αγώνων της Πάτρας ήταν ότι στο αμέσως επόμενο μεγάλο ραντεβού της πρωτεύουσας της Αχαΐας, στα «Τοφάλεια» που θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, ήδη έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους τα πρώτα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίΒου, ο «δικός μας» Εμμανουήλ Καραλής και η Μαρία Μπελιμπασάκη και έπεται συνέχεια! Βέβαια, πριν τα «Τοφάλεια» θα προηγηθούν τα «Βεργώτεια» στις 15 Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα