Ηλεία

Διευθυντές των σχολείων Ηλείας: «Όλα κυλούν ομαλά και χωρίς προβλήματα»

 "Έχουμε συνηθίσει στην όλη διαδικασία και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο στα self test των μαθητών» τονίζουν οι διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ακούστε το άρθρο

Από την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από όλες τις ασχολίες τις οποίες έχουν, για τη σωστή οργάνωση της σχολικής μονάδας, την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν και φυσικά τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έχουν και μία επιπλέον υποχρέωση.

Να ελέγχουν τα self test των μαθητών (όπως φυσικά και τα Rapid test των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών), πριν τα παιδιά μπουν μέσα στις τάξεις, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού μέσα στο σχολείο και φυσικά κατόπιν στην οικογένεια και στην τοπική κοινωνία. Πάντως όπως δηλώνουν οι διευθυντές των σχολείων με τους οποίους επικοινωνήσαμε, αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφού πλέον είναι κάτι το οποίο το έχουν αποδεχτεί όλοι και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των παιδιών και φυσικά και οι μαθητές, ενώ είναι και υπέρ της σωστής υγιεινής και φυσικά της αποφυγής διασποράς του ιού. Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ βασικό.

Ο κ. Δημήτρης Μπατζάκας διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Κρεστένων ανέφερε ότι η όλη διαδικασία με τον έλεγχο των self test εξελίσσεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν αποτελεί επιβάρυνση του εκπαιδευτικού έργου.
«Η διαδικασία η οποία ακολουθείται με τον έλεγχο των self test των παιδιών κατά την είσοδο τους στο σχολείο, δεν έχει επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα. Εγώ ως διευθυντής ελέγχω τα τεστ των μαθητών και είναι μία διαδικασία η οποία δεν κρατάει πάρα πολύ και γενικά δεν δημιουργεί κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ούτε από τους γονείς, ούτε από τα παιδιά υπάρχει κάποια αντίρρηση για αυτή τη διαδικασία, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ούτε κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση. Επίσης θετικό είναι ότι δεν έχουμε τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάποια άλλα σχολεία με αρνητές, κάτι που βοηθάει και το δικό μας το έργο ως εκπαιδευτικούς. Πιστεύω άλλωστε ότι η διενέργεια των self test από τα παιδιά, είναι κάτι το αναγκαίο και είναι και για την ασφάλεια την δική μας, αλλά και για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους. Το κάνουμε πλέον συνειδητά όλο αυτό και δεν είναι βάρος για μας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Πρώτου πειραματικού Σχολείου Πύργου κ. Ανάστος Αναστόπουλος, τόνισε και αυτός ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον έλεγχο των self test, αφού πλέον οι εκπαιδευτικοί έχουν συνηθίσει σε αυτήν τη διαδικασία.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτή τη διαδικασία. Ότι ίσχυε πέρυσι, ισχύει και φέτος. Οπότε δεν είναι κάτι το οποίο το κάνουμε για πρώτη φορά. Και τα παιδιά κάνουνε το self test σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν και φυσικά και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί κάνουν το Rapid test, όπως φυσικά πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτείας. Εξάλλου η όλη διαδικασία δεν κλέβει ιδιαίτερο χρόνο από το εκπαιδευτικό έργο. Μιλώντας καθαρά για το δικό μου σχολείο, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα και ακολουθείται η όλη διαδικασία όπως πρέπει να γίνεται».

Ακόμη ο διευθυντής του Τρίτου Λυκείου Πύργου κ. Αντώνης Σπανός τόνισε και αυτός ότι η όλη διαδικασία ακολουθείται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν επηρεάζεται σε κανένα βαθμό το εκπαιδευτικό έργο.

«Η διαδικασία πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή το πρωί και τα παιδιά όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι προσαρμοσμένα σε αυτή. Οπότε δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία με τα self test. Έχουμε εμβολιασμένους, είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει, οπότε δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κάτι, αλλά γενικά η όλη διαδικασία, δεν είναι κάτι το οποίο πραγματικά μας απομακρύνει από το εκπαιδευτικό έργο ή επιβαρύνει σημαντικά τους συναδέλφους. Είναι ένας έλεγχος ο οποίος γίνεται με επίδειξη της σχολικής κάρτας του μαθητή, την πρώτη ώρα. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι αυτή η διαδικασία με τον έλεγχο των self test ή το Rapid test δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο έργο της εκπαίδευσης. Άλλωστε μιλάμε για μία διαδικασία η οποία χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να γίνει».

Όλη η επικαιρότητα