Ηλεία

Διονύσης Γεωργόπουλος: Ναι στο Πανεπιστήμιο

Ακούστε το άρθρο

Τμήμα Μουσειολογίας (Πύργος) και Τμήμα Γεωπονίας (Αμαλιάδα). Όλοι προ των ευθυνών τους.Περιμένουμε πράξεις και όχι λόγια.

Ένα από τα μεγάλα ζητούμενα, επί δεκαετίες, του Νομού Ηλείας ήταν η δημιουργία τριτοβάθμιας σχολής ή τμημάτων. Ήταν κάτι που εδικαιούτο και αποτελούσε υποχρέωση της πολιτείας να το υλοποιήσει. Τα επιχειρήματα γνωστά σε όλους μας.

Δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας μέχρι σήμερα, διάφορα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό μας, με το πρωτοφανές, σε κανένα από αυτά να μην έχει παραχθεί η προστιθέμενη αξία που συνοδεύει την λειτουργία τους. Το κράτος δεν τα στήριξε με ευθύνη του και ταυτόχρονα δεν επέτρεψε να ολοκληρώσουν στοιχειωδώς τον τετραετή κύκλο σπουδών, κλείνοντας και ιδρύοντας κάθε φορά και κάτι άλλο. Πρωτοφανές και συνάμα τραγικό. Η υποκρισία διαχρονική. Κάτι τέτοιο επιχειρείται και σήμερα. Η ίδια ιστορία συνεχίζεται. Το υπουργείο αδιάφορο και η πολιτική ηγεσία απούσα. Μάλλον αρέσκεται στην σκέψη της συρρίκνωσης και του περιορισμού των τμημάτων με εύκολη λεία όπως πάντα την Ηλεία.

Δεν είναι η αρχή μιας υποβάθμισης. Είναι η συνέχεια της ίδιας ιστορίας και πολιτικής που αγνοεί χρόνια τώρα την Ηλεία.

Εμείς ως αυτοδιοικητική παράταξη του Δήμου Πηνειού εγκαλούμε όλους τους υπευθύνους , μα πάνω απ΄ όλα καθιστούμε συνυπεύθυνους τους εκπροσώπους του Νομού στο κοινοβούλιο ζητώντας τους να διεκδικήσουν συντονισμένα την στήριξη, ενίσχυση και ανάπτυξη των τμημάτων ΑΕΙ, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

Η Ηλεία διακρίνεται πανελλαδικά και παγκόσμια για δύο κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τον πρωτογενή τομέα με ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης και την πολιτισμική παρακαταθήκη στην παγκόσμια κοινωνία «ως ομφαλός» της γης του πνεύματος και του ολυμπισμού.

Ζητάμε λοιπόν αυτό που δικαιούμαστε και έχουν όλοι υποχρέωση να δώσουν . Την συμμετοχή μας στην ακαδημαϊκή ζωή και δράση.

Το τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και πρέπει να αναπτυχθεί και να γίνει αυτοδύναμο, επιστημονικά και λειτουργικά, σηματοδοτώντας και συμβολίζοντας έτσι, στο ελάχιστο της αναγνώρισης και αξιοποίησης από την πολιτεία , της Ολυμπιακής Γης.

Το τμήμα Γεωπονίας πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του και την ανάπτυξή του στην Αμαλιάδα , συμβάλλοντας καίρια στην προσπάθεια του πρωτογενούς τομέα του τόπου μας.

Η Πολιτεία , η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, οι Βουλευτές, η Περιφέρεια και η Αυτοδιοίκηση, είναι προ των ευθυνών τους. Εμείς αναμένουμε πράξεις και όχι λόγια.

Γεωργόπουλος Διονύσης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πηνειού

Όλη η επικαιρότητα