Ηλεία

ΔΟΥ Πύργου: Με προβλήματα η εξυπηρέτηση πελατών

Τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν χθες από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε υπηρεσίες, σχολικές εγκαταστάσεις και σημαντικές επιχειρήσεις της Ηλείας, με τα δείγματα που συγκεντρώθηκαν να είναι αρνητικά και ουσιαστικά να καθησυχάζουν σε μεγάλο βαθμό τους αρμόδιους που ανησυχούσαν ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων θα υπήρχε ουσιαστικά ένα «τρίτο κύμα» ακόμα πιο ισχυρό από τα προηγούμενα.

Το ξεκίνημα έγινε στη ΔΟΥ Πύργου, όπου συνολικά ελήφθησαν 55 δείγματα που ήταν αρνητικά. Πρόκειται για τον τρίτο έλεγχο συνολικά το τελευταίο τρίμηνο στην υπηρεσία, με τον πρώτο να είναι μοριακός και οι άλλοι δυο rapid test.

Όσον αφορά το θέμα των μέτρων προστασίας για την πανδημία, ο Διευθυντής ΔΟΥ Πύργου Μηνάς Παναγιωτίδης επεσήμανε: «Όπως διαπιστώνει κανείς, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Το κτίριο είναι μεγάλο και υπάρχουν αποστάσεις για υπαλλήλους και φορολογούμενους. Υπάρχει διαδικασία ραντεβού, οπότε είναι ελεγχόμενη η είσοδος πολιτών. Αυτό δεν είναι και το καλύτερο, μίας και η εξυπηρέτηση δεν μπορούμε να πούμε ότι φτάνει στο 100%. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν ξέρουν πώς να κλείσουν ραντεβού ή να στείλουν mail. Αυτή η διαδικασία είναι λίγο προβληματική, όμως παρατηρώ ότι σε σχέση με τον Μάρτιο βελτιωνόμαστε. Υπάρχει εξοικείωση από τους φορολογούμενους και τους υπαλλήλους. Πλέον εξυπηρετούμε 180-190 ραντεβού την ημέρα με τη διαδικασία αυτή και ταυτόχρονα η υπόλοιπη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κοντά στα 1.400 την ημέρα».

Αρνητικά δείγματα και στο ΕΝΕΕΓΥΛ

Ευχάριστα τα νέα και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Πύργου (ΕΝΕΕΓΥΛ), αφού από τους ελέγχους που έγιναν και τα 39 δείγματα που πάρθηκαν, κανείς δεν ήταν θετικός. Για το ζήτημα αυτό και για τις προσπάθειες τήρησης των μέτρων από τα παιδιά μίλησε η διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Μαρία Δρακοπούλου, που τόνισε: «Έχουμε παραμείνει ανοιχτοί σα σχολείο. Διενεργούνται τεστ σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από την πλειοψηφία των ενηλίκων μαθητών και όσων ανήλικων έχουν συγκατάθεση γονέων. Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί θετικό ή ύποπτο κρούσμα. Τις προηγούμενες φορές λαμβάνονταν κατά μέσο όρο 50 δείγματα σε σύνολο 53 μαθητών και 20 εκπαιδευτικών. Η νοσηλεύτρια του σχολείου υπενθυμίζει συνεχώς τους κανόνες υγιεινής, ενώ το βοηθητικό προσωπικό βρίσκεται σε συνεχή υπενθύμιση των κανόνων όσο αυτό είναι εφικτό. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για απόλυτη τήρηση μέτρων σε σχολείο με παιδιά ειδικών αναγκών».

Από την πλευρά της, η Ελένη Κλαμαριά που εργάζεται ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΝΕΕΓΥΛ, επεσήμανε: «Διενεργούνται τεστ σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Συμμετέχει όλο το προσωπικό, οι ενήλικοι μαθητές και όσοι ανήλικοι έχουν γραπτή συναίνεση από γονείς. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και ευελπιστούμε το ίδιο και για τα σημερινά. Η τήρηση των μέτρων γίνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δεδομένων των δυσκολιών που έχουν οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν καλύτερα και από άποψη συνθηκών, αλλά και τήρησης των μέτρων. Έχουμε παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, δίχως να διακοπεί η λειτουργία μας. Επιθυμούμε τα πράγματα να συνεχιστούν ακόμα καλύτερα με τη στήριξη όλων».

Όλη η επικαιρότητα