Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δυτική Ελλάδα: 12 εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε αναστολή

 Στα παραρτήματα Αιγίου, Λεχαινών και Πύργου
Ακούστε το άρθρο

Το μέτρο της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών σε ανεμβολίαστους εργαζομένους κοινωνικών δομών, εφαρμόστηκε ήδη στα τρία παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο κος Νίκος Σταθακόπουλος (φωτο), πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών τέθηκαν συνολικά 12 εργαζόμενοι σε σύνολο 80 στα παραρτήματα Αιγίου, Λεχαινών και Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αρνητές του εμβολίου, που προσπάθησαν να παρακάμψουν τη διαδικασία προβάλλοντας λόγους υγείας, οι οποίοι όμως δεν έγιναν δεκτοί από την τριμελή επιτροπή που εξετάζει αυτές τις αιτήσεις.

Η αναστολή στο ίδρυμα αποτελεί σαφές μήνυμα και προς τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, σε σχέση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, τα σωματεία εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία, έλαβαν ήδη αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Το σωματείο «Ιπποκράτης» και αυτό του ΠΓΝΠ ξεκινησαν από χθες με παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποχή, στο πλαίσιο πανελλαδικής αποχής που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και των αναστολών εργασίας.

Όλη η επικαιρότητα