Αγροτικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δυτ. Ελλάδα: Αιτήσεις ελαιοπαραγωγών για το κορωνο-επίδομα: Εγκρίθηκαν πάνω από 18.000 – Αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ

*Θ. Βασιλόπουλος Αντιπ. Αγροτικής Ανάπτυξης:«Πρέπει να υπάρξει και συνέχεια για την στήριξη των αγροτών μας»

Τρίτη στη  γενική κατάταξη των περιφερειών με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ελαιοπαραγωγούς για το κορονοεπίδομα είναι η Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι  περισσότερες αιτήσεις, 33.110 που αντιστοιχούν σε 30.027.650 ευρώ, υπεβλήθησαν στην Πελοπόννησο ακολουθεί η Περιφέρα Κρήτης με 29.251 αιτήσεις που φθάνουν τα 30.180.457,46 ευρώ και η Δυτική Ελλάδα με 18.378 αιτήσεις που αγγίζουν τα 14.852.100 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα τελικά αποτελέσματα κατάταξης ανά Περιφέρεια, των δικαιούχων έκτακτης στήριξης στους ελαιοπαραγωγούς που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, που έδωσε στην δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και αφορούν το Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συνολικά εγκρίθηκαν 143.648 αιτήσεις συνολικού ποσού 126.325.577,26 ευρώ.

«Η   στήριξη  του παραγωγικού κόσμου της περιοχής μας  στη βάση συγκεκριμένου  σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους θα πρέπει να συνεχιστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποτελούν  σίγουρα σημαντική ενίσχυση τα 15 εκατ. ευρώ περίπου που θα διατεθούν στην Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν, αν και θα μπορούσε η  αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να  δώσει την δυνατότητα για όσες κατηγορίες αγροτών  το σύστημα δεν δέχονταν την αίτηση λόγω προθεσμιών να πληρωθούν περισσότεροι από τους τελικά  18.378 δικαιούχους.

Όπως και να έχει πάντως στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο  πρέπει να στηρίξουμε το ελαιόλαδο, ένα στρατηγικό εθνικό προϊόν με ισχυρή επίδραση στη κοινωνικοοικονομική συνοχή των αγροτικών μας περιοχών, σε όρους απασχόλησης και εισοδήματος”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα