Ηλεία

Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του covid-19

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΡΙΞΑΣ

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στο ΚΑΠΗ Κρεστένων, λόγω των κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώθηκαν στον δήμο.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Σάκης Μπαλιούκος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Δάγκαρης, Μιλτιάδης Γεωργακοπουλος, Κώστας Τσαρουχάς και Κωνσταντίνα Στρουμπάκου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρεστένων και προϊστάμενος του κλιμακίου πυροσβεστικής κος Κώστας Δρακόπουλος, ο δασάρχης Ολυμπίας κος Βασίλης Γιακουμής, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Rommel κος Ηρακλής Ματρώζος, εκπρόσωπος του Αστυνομικού τμήματος Κρεστένων κ.α.

Δυο σχολεία κλειστά την Δευτέρα

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε τη Δευτέρα να μείνουν κλειστά το ειδικό σχολείο Κρεστένων και το δημοτικό σχολείο Φρίξας. Tα υπόλοιπα σχολεία του δήμου θα ανοίξουν κανονικά αφού δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες βέβαια θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα καθαριότητας και απολύμανσης, κάτι που θα γίνει και στα κτήρια όλων των δημόσιων υπηρεσιών του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Επίσης όπως τόνισε ο κος Σάκης Μπαλιούκος από Δευτέρα το δημαρχείο (όπως και όλες οι υπηρεσίες του δήμου) θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, αφού ήδη έχει γίνει η απαραίτητη απολύμανση, ενώ φυσικά αναμένονται και οι απαντήσεις για  τα επαναληπτικά τεστ που έχουν γίνει, στους ασθενείς οι οποίοι έχουνε βρεθεί θετικοί με τον covid-19.

Να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά τονίσθηκε η ανάγκη ο ΕΟΔΥ να παρέχει καλύτερη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19, ενώ θα ενταθούν οι απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, πλατείες και όπου συγκεντρώνεται πλήθος ατόμων.

Όλη η επικαιρότητα