Ηλεία

Δ.Ε. Πηνείας: Αποκατάσταση ζημιών λόγω «Ιανού»

Στην αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας “ΙΑΝΟΣ” στην Πηνεία, τόσο στο επαρχιακό δίκτυο όσο και στο αγροτικό, με καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, προχώρησε ο δήμος Ήλιδας με την εποπτεία του τοπικού αντιδημάρχου Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.

Από την Πέμπτη 17/9/2020, λόγω της αναμονής του φαινομένου, έγιναν στη Δ.Ε. Πηνείας προληπτικές εργασίες καθαρισμού γεφυριών και διάνοιξη χανδάκων, με μηχάνημα τύπου JCB του δήμου και ένα επιπλέον μισθωμένο από την πολιτική προστασία του δήμου, σε συνεργασία των τοπικών προέδρων και του αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου.

Την Παρασκευή 18/9/2020, μετά την διέλευση του κυκλώνα, οι τοπικοί πρόεδροι των περιοχών που επλήγησαν, επικοινώνησαν με τον κ.Παπαδόπουλο προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να οργανωθεί η αποκατάσταση τους, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 19/9 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/9/2020. Οι ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από φερτά υλικά αφορούν τις τοπικές κοινότητες Μαζαρακίου, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου στα όρια του οικισμού Βάλμη με τα όρια του Ν.Αχαίας, στο δημοτικό δίκτυο Σιμόπουλου, Μαζαρακίου και στο αγροτικό δίκτυο των Τ.Κ. Εφύρας, Ροδιάς, Σκλίβα, Βουλιαγμένης, Βελανιδίου και Λάττα. Την Παρασκευή υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Τ.Κ.Λάττα και στους οικισμούς Βάλμη και Σουλίου, όπου επανήλθε τις απογευματινές ώρες κατόπιν επικοινωνίας του κ. Παπαδόπουλου με την υπηρεσία βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ.

Όλη η επικαιρότητα