Μεσσηνία

Εγκαινιάζεται την Κυριακή το δίκτυο μονοπατιών «APOLLO TRAILS» στην Αμπελώνια Μεσσηνίας

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας, το δίκτυο μονοπατιών «APOLLO TRAILS»

Απολαύστε τις διαδρομές μέσα στο χρόνο, από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας έως και σήμερα. Επισκεφτείτε το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τα λείψανα του αρχαίου ιερού του Πανός, τα εκπληκτικά πέτρινα αλώνια και τους παλιούς νερόμυλους.

Μαγευτείτε από τις εναλλαγές της φύσης που ακολουθούν τη ροή του νερού. Περπατήστε ανάμεσα στο επιβλητικό καστανόδασος, τις βελανιδιές, τις παλιές καλλιέργειες, και τα ρέματα με τους πλατάνους.

Όλο αυτό το ταξίδι, μέσα από γραφικούς οικισμούς και ξωκλήσια, που δείχνει σαν ένα ταξίδι στο χρόνο, δεν είναι παρά ένα ταξίδι στο άχρονο. Γιατί όταν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, παύεις να έχεις την αίσθηση του χρόνου. 

Στα σύνορα Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, με επίκεντρο την Αμπελιώνα, τo δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS διατρέχει την περιοχή ανάμεσα στον Επικούριο Απόλλωνα, το Λύκαιον Όρος και τη Νέδα.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου δικτύου μονοπατιών στην περιοχή όπου θα ενισχύσει σημαντικά την κοινή προσπάθεια όλων όσων εργάζονται για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα, κάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες και ο πεζοπορικός τουρισμός.

Μαζί με το ABELIONA RETREAT, πρότυπο boutique ξενώνα πολυτελείας, με αγροτουριστικό πρόσημο, το δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS θα βάλει την περιοχή ακόμα περισσότερο στο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού της χώρας.

Όλη η επικαιρότητα