Ελλάδα

Εγκλήματα που αναζητούν τους δολοφόνους…


Γράφει η Τασούλα Παπανικολάου

[email protected]


Ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Με νεκρούς αλλά με άγνωστους δολοφόνους.Ορισμένα έχουν μπει σε αρχείο και κάποια άλλα παραμένουν ανοιχτά.

Υποθέσεις που συγκλόνισαν και είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Θα παρουσιάσουμε τρεις σημαντικές υποθέσεις για τις οποίες το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι ο δολοφόνος;


Έγκλημα Αγραφιώτη

21 Απριλίου 2016.  Η Ελευθερία Αγραφιώτη 69 ετών  εξαφανίζεται. Ένα μήνα μετά εντοπίζεται νεκρή. Το θέαμα σοκάρει. Είναι σε υπόγειο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι. Ο δολοφόνος κατάφερε να ακινητοποιήσει τη 69χρονη η οποία είχε βγει από το αυτοκίνητο της. Την οδήγησε στις σκάλες κι άρχισε να τη χτυπά με μανία. Η έντονη δυσοσμία είναι εκείνη που αποκάλυψε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η αστυνομία σάρωσε τα πάντα. Κάμερες, dna, καταθέσεις από συγγενείς φίλους συναδέλφους. Κανένας όμως δεν  έχει λόγο να τη σκοτώσει. Οι υποψίες στην αρχή πέφτουν και  σε έναν 30χρονο  που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις στην περιοχή. Πολύ γρήγορα όμως βγαίνει από το κάδρο των υπόπτων.

Το ερώτημα  που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί τη σκότωσαν; Οι εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια επί της ουσίας δεν φώτισαν την υπόθεση, καθώς κανένα γενετικό υλικό δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιον από τους υπόπτους ή κάποιον από τους σεσημασμένους δράστες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.Ο δράστης ή ήταν πολύ τυχερός ή πολύ μεθοδικός για να μην αφήσει ούτε ένα ίχνος. Άραγε η άτυχη γυναίκα γνώριζε τον δολοφόνο της ή αιφνιδιάστηκε από την επίθεση; Σε κάθε περίπτωση ο δολοφόνος της είναι ελεύθερος.


Έγκλημα Γερμανός Κυνηγός Αρκίτσα

Η συγκεκριμένη δολοφονία θα μπορούσε να γίνει ταινία. Έγινε βιβλίο όχι τόσο για το πως έγινε το  έγκλημα αλλα ότι συνελήφθησαν και έμειναν στη φυλακή ένας άνδρας και μία γυναίκα που δεν είχαν καμία σχέση όπως αποδείχθηκε με το έγκλημα.

Ο 55χρονος κυνηγός  Gerd Peter Baumbeger, βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου 2018 με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το στήθος, μέσα σε έναν ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας. Εννιά μήνες μετά μέσα από μία και μόνο κατάθεση και κανένα άλλο στοιχείο επί της ουσίας όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο συλλαμβάνονται η πρώην σύντροφός του και ο φίλος της.Φωνάζουν από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώοι και το αποδεικνύουν. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός κυνηγός που έμενε μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει δεκάδες διαβατήρια. Κανείς δεν έχει ανακαλύψει μέχρι σήμερα γιατί… Και μετά την αθώωση του ζευγαριού ο δολοφόνος του Γκερντ παραμένει ασύλληπτος.


Ο δολοφόνος των οδηγών ταξί

Έναν κουκουλοφόρο αναζητούν οι αρχές από που με ένα αυτοσχέδιο πιστόλι  χτύπησε δύο φορές στις 11 και 28 Φεβρουαρίου του 2017.

Στην πρώτη περίπτωση ο 32χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε τον  άνδρα από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ενώ στη δεύτερη ο άτυχος 52χρονος που δολοφονήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι, από την περιοχή του Ζηρίνειου. Ο δράστης, κάθισε πίσω δεξιά έτσι ώστε ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή στις κινήσεις του για να μπορεί να τον αιφνιδιάσει και το μόνο που είπε ήταν λίγες λέξεις για τον προορισμό του στην Κηφισά. Οι έρευνες δεν έδειξαν σύνδεση των δύο θυμάτων πέρα από το γεγονός ότι δούλευαν στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς.Τα στοιχεία δεν έδειξαν κάτι από το παρελθόν. Ολες οι πληροφορίες  εξετάστηκαν όμως για κανένα δεν προέκυψε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο και το γεγονός ότι ο δολοφόνος με το 22άρι σταμάτησε να χτυπά, δυσκολεύει το έργο για τον εντοπισμό του.


Στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα και τα συμβόλαια θανάτου. Μετρούν δεκάδες νεκρούς εκτελεστές ηθικούς αυτουργούς. Από το 2017 είχαμε 24 δολοφονίες με μόλις 2 συλλήψεις. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δολοφόνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όλη η επικαιρότητα