Ηλεία

ΕΕΕΕΚ Πύργου: «Όνειρο μας ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο»

Με καθυστέρηση δύο ημερών, λόγω προβλήματος με τη μεταφορά των μαθητών, έγινε χθες το πρωί ο Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ενώ το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου, o γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βυτινεΐκων Δημήτρης Τσαφαράς και αρκετοί γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν στο σχολείο. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των παιδιών ζήτησαν από τον κ. Γιαννόπουλο και τον κ. Παπαδημητρίου να συμβάλλουν στην μεταφορά των παιδιών σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, αφού τα λυόμενα όπου γίνονται τα μαθήματα εδώ και αρκετά χρόνια, δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

«Όλοι ενώπιον του Θεού είμαστε ίσοι»

Στην ομιλία του ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος τόνισε: «Όλοι ενώπιον του Θεού είμαστε ίσοι και δεν υπάρχει διάκριση, γι’ αυτό να μη δίνεται σημασία σε όσους επιχειρούν με τις σκέψεις και τοποθετήσεις τους να ρίξουν τον σπόρο της διχόνοιας, της υποτίμησης, της υποβάθμισης. Με τον Αγιασμό θα έρθει ο φωτισμός του Θεού και με τη σωστή κατεύθυνση των εκπαιδευτικών να ενταχθείτε μέσα στην κοινωνία και να γίνεται χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Καλή χρονιά με υγεία, μακριά από την πανδημία και να μπορείτε απρόσκοπτα να κάνετε τα μαθήματά σας».

«Το θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών τη Δευτέρα, ήταν συγκυριακό»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε: «Ευχαριστώ την κα Πετρόγιαννη για την πρόσκληση να παραστώ στον Αγιασμό και είναι ιδιαίτερη χαρά για ‘μένα να είμαι εδώ μαζί σας.

Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους σας -μαθητές, εκπαιδευτικούς και στους γονείς – καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη. Να ακούτε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, γιατί είναι ακούραστοι συμπαραστάτες στην πορεία της ζωής σας. Τα δεδομένα φέτος είναι δύσκολα λόγω της πανδημίας και κατανοώ ότι δεν είναι ευχάριστο για κανέναν να φοράει για πολλές ώρες τη μάσκα.

Όμως είναι η σύσταση των Ειδικών προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας. Κατανοώ κάποιους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί, ωστόσο στο σημείο που έχουμε φτάσει, βρισκόμαστε γιατί οι Λοιμωξιολόγοι έθεσαν το συγκεκριμένο υγειονομικό πλαίσιο το οποίο, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχές. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να το συνεχίσουμε. Κλείνοντας, θέλω να συμπληρώσω, όσον αφορά το θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών τη Δευτέρα, ήταν συγκυριακό και οφειλόταν σε λόγους ανωτέρας βίας, σχετικά με την ενημέρωση του μεταφορέα και το τεχνικό πρόβλημα οχήματος, τα οποία έχουν λυθεί πια.

Έχω άριστη συνεργασία με την Διευθύντρια κα Πετρόγιαννη και την κα Ρηγοπούλου και δεσμεύομαι η Περιφέρεια είναι δίπλα σας και εγώ προσωπικά να συνδράμω το έργο σας όπως μπορώ, και να επιλύσουμε αν και όποτε δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Θεωρώ ότι θα βρούμε τον τρόπο να υλοποιήσουμε το νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο»

Ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου ανέφερε στην ομιλία του: «Ο δήμος Πύργου είναι δίπλα στους καθηγητές και τους μαθητές του EEEEK κάθε χρόνο, και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που έχουμε με τον κορωνοϊό τη δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρώ ότι θα πράξετε στο μέγιστο βαθμό αυτό που πρέπει. Άλλωστε έχετε δώσει πολλές φορές εξετάσεις… Ο δήμος Πύργου θα είναι λοιπόν πάντα στο πλευρό σας, προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Θεωρώ ότι θα βρούμε τον τρόπο μαζί με την περιφέρεια να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο του νέου σύγχρονου εκπαιδευτηρίου»

«Το όνειρό μας»

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη επισήμανε πως πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες μέσω του δήμου και της περιφέρειας για να έχουμε την ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου όπως αρμόζει στα παιδιά. «Αυτό είναι το μεγάλο μας όνειρο και αυτό θέλουμε από σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Να πάρουμε σαν παράδειγμα την Θεσσαλία»

Η Αγαθή Ρηγοπούλου πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» στις δηλώσεις της τόνισε και αυτή ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα ένα σύγχρονο διδακτήριο για τα παιδιά του σχολείου, αναφέροντας ότι ο αυτισμός είναι πλέον μία επιδημία, αφού όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολλά παιδιά γεννιούνται με αυτισμό στην Ελλάδα. Από τη σχολική μονάδα που θα κατασκευαστεί πρέπει να είναι σύγχρονη και ανέφερε το παράδειγμα της περιφέρειας Θεσσαλίας όπου λειτουργεί μία τέτοια υπερσύγχρονη διδακτική μονάδα. Επίσης αναφέρθηκε και στη δομή που υπάρχει στο Πελόπιο όπου δεν προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Δεσμευτείτε…»

Να σημειωθεί ότι με παρέμβαση γονέα ζητήθηκε η δέσμευση όλων των αιρετών για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου διδακτηρίου, με τον κύριο Παπαδημητρίου να τονίζει ότι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να γίνει πράξη αυτό το έργο

«Να δίνονται άμεσα λύσεις»

Τέλος ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Παναγιώτης Μπόμπας, αφού τόνισε ότι λύθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο, ευχήθηκε να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. *** Να τονιστεί ότι μίλησε και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Βυτινεΐκων Δημήτρης Τσαφαράς που αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να διατηρείτε το σχολείο σε καλή κατάσταση, αλλά και να υπάρχει ασφάλεια ιδίως τις βραδινές ώρες.

Όλη η επικαιρότητα