Ηλεία

Εθελοντική αιμοδοσία από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου για 16η χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά και για 16η συνεχόμενη χρονιά (ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία το 2004), το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και η Τράπεζα Αίματος «Άγιος Χαράλαμπος», με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης του σχολείου, διοργάνωσαν χθες το πρωί εθελοντική αιμοδοσία στo συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με σκοπό να συγκεντρώσουν αρκετές μονάδες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών που το χρειάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Στην συγκέντρωση των πολύτιμων μονάδων αίματος, βοήθησε το τμήμα αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Πύργου με επικεφαλής την κα Κωνσταντίνα Πανέτα.

Το ευχάριστο είναι ότι χθες έδωσαν το παρών στην αιμοδοσία του 6ου Δημοτικού Σχολείου και αρκετοί νέοι άνθρωποι, νέοι αιμοδότες, οι οποίοι αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό, το αίμα, στους συνανθρώπους τους που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Κωνσταντίνα Πανέτα : «Το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πρέπει να αναπτυχθεί στο νομό Ηλείας»
Η κα. Κωνσταντίνα Πανέτα, για μία ακόμη φορά κάλεσε όλους τους πολίτες της Ηλείας να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της αιμοδοσίας και να προσφέρουν το αίμα τους, προς όφελος των συνανθρώπων τους που το χρειάζονται άμεσα.
“Σήμερα (σ.σ. χθες) βρισκόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στην εθελοντική αιμοδοσία του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές της αιμοδοσίας του σχολείου για  αυτή την πολύ σημαντική εθελοντική αιμοδοσία. Όπως ξέρουμε το αίμα είναι πολύτιμο, το χρειάζονται οι ασθενείς, και θα βοηθηθούν από αυτή την αιμοδοσία οι ασθενείς του νοσοκομείου μας. Το λέω συνέχεια, ότι το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πρέπει να αναπτυχθεί στο νομό Ηλείας για να έχουμε επάρκεια αίματος για τους αρρώστους μας. Αυτά τα αίματα δεν τα παίρνουμε για μας και δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να τσακωνόμαστε και να ζητάμε επιτακτικά αίμα από τους συνοδούς των ασθενών. Εάν είχαμε πολλούς εθελοντές αιμοδότες, θα μπορούσαμε κάλλιστα να καλύπτουμε όλους τους ασθενείς και να μην περιμένουν οι άρρωστοι στην αναμονή να βρεθεί αίμα. Και αυτοί ειδικά οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη από μετάγγιση αίματος, να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να μην υπάρχει αίμα και να μην εξυπηρετούνται”.

Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος : «Έχουν έρθει και νέοι αιμοδότες, σε αυτή την προσπάθειά μας»
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος διαχειριστής της τράπεζας αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου «Άγιος Χαράλαμπος», ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν πολύτιμες μονάδες αίματος από αυτή την προσπάθεια.
“Ακόμη μία αιμοδοσία για το 6ο δημοτικό σχολείο, η οποία βαίνει καλώς. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά αίματα. Έχουν έρθει και νέοι αιμοδότες, νέα παιδιά που γράφονται για να δώσουν αίμα και αυτό είναι πάρα πολύ αισιόδοξο, γιατί ανανεώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας αίματος και τους ανθρώπους που προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό. Είμαστε σε μία διαδικασία ευαισθητοποίησης όλου του κόσμου και τον παρακαλούμε να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες για αίμα. Άνθρωποι μεταγγίζονται και δεν χρειάζεται να δοκιμάζονται όταν έχουν ανάγκη αυτό το πολύτιμο αγαθό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το νοσοκομείο του Πύργου καθώς και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, τη διοίκηση και τον Σύλλογο γονέων και να ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και αυτή τη φορά”.

Νικολέτα Βλαχοπούλου : «Απλώνουμε τα χέρια για να σώσουμε ζωές με το αίμα μας»
Για τους σκοπούς της αιμοδοσίας μίλησε και η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νικολέτα Βλαχοπούλου.
“Για άλλη μία φορά ανοίγουμε τη «στρόφιγγα» προσφοράς αίματος. Παρ’ όλες τις συνθήκες που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, είναι εδώ παλιοί και νέοι αιμοδότες, να απλώσουν τα χέρια και να σώσουν ζωές με το αίμα τους. Είμαστε όλοι εδώ να υψώσουμε σαν σημαία την τεράστια αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Όλη η επικαιρότητα