Ηλεία

Εθελοντική Αιμοδοσία Κατακόλου: Συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίματος (VIDEO)

Συγκινητική ήταν για ακόμα μια φορά η προσέλευση του κόσμου στην αιμοδοσία που είχε προγραμματίσει για την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου στο παλιό κοινοτικό γραφείο Κατακόλου, καθώς παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο πλανήτης με την πανδημία του κορωνοϊού συγκεντρώθηκε μεγάλο αριθμός μονάδων αίματος που για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ίσως αποτελέσει τη σωτηρία τους.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί εθελοντές αιμοδότες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται με γοργούς ρυθμούς στο παλιό κοινοτικό γραφείο προκειμένου να προσφέρουν όσο αίμα χρειάζεται για να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων τους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας τηρήθηκαν και από πλευράς κόσμου αλλά και από πλευράς ιατρικού προσωπικού όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Δε χάνουν αιμοδοσία οι πρώην αντιδήμαρχοι Βασίλης Σεϊντής και Σωτήρης Γεωργόπουλος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου είναι από τους παλαιότερους στην Ηλεία και η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια είναι μοναδική, καθώς σε κάθε αιμοδοσία που έχουν πραγματοποιήσει καταφέρνουν να συγκεντρώνουν αρκετές δεκάδες φιάλες αίματος. Κατά τη διάρκεια της 36ης εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες, ενώ περίπου 10 άτομα κρίθηκαν μη ικανά τη στιγμή εκείνη να αιμοδοτήσουν και αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθούν στο νοσοκομείο και το Σταθμό Αιμοδοσίας προκειμένου να προσφέρουν και αυτοί το αίμα τους που μπορεί να σώσει ζωές.

Χρόνια εθελόντρια αιμοδότρια και η δική μας Πέλυ Μπεβούδα, που με χαμόγελο προσφέρει αίμα που μπορεί να σώσει αρκετές ζωές συνανθρώπων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος δήλωσε πως για ακόμα μια φορά με τη συγκατάθεση του μητροπολίτη Ηλείας κκ Γερμανού πραγματοποιείται η 36η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου. Σκοπός της αιμοληψίας είναι να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος της ενορίας και να βοηθηθούν παράλληλα και το Νοσοκομείο Πύργου όπου όλοι γνωρίζουν πως την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες. Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου και κυρίως των νέων, υποστήριξε πως ήταν αρκετά ικανοποιητική και αυτό δίνει κουράγιο ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Επιπλέον, έκανε έκκληση οι νέοι να διώξουν το φόβο για την αιμοδοσία και οι γονείς να τα προτρέπουν σε αυτή την θεάρεστη πράξη. Τέλος, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη συνεχή στήριξή τους και προβολή του έργου, το ιατρικό προσωπικό, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού διαμερίσματος, ενώ το μεγαλύτερο ευχαριστώ το απέδωσε στους εθελοντές αιμοδότες τους οποίους και χαρακτήρισε «ψυχή της αιμοδοσίας».

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία των αιμοληψιών όλα αυτά τα χρόνια, ο π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πρώτος δίνει το παράδειγμα σε όλους.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον π. Αθανασόπουλο για την προσφορά του και τον αποκάλεσε «ψυχή της αιμοδοσίας». Επιπλέον, σημείωσε πως οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αρκετούς ασθενείς να έχουν την ανάγκη όλων των συνανθρώπων τους. Τέλος, πρόσθεσε πως το τηλέφωνο της Αιμοδοσίας έχει αλλάξει  και ανέφερε πως όσοι επιθυμούν να επικοινωνούν με το τμήμα Αιμοδοσίας θα πρέπει να καλούν στο 2621-361155.

Για την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας βοήθησαν η διευθύντρια του σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, η προϊσταμένη της αιμοδοσίας Γεωργία Παρασκευά, οι νοσηλευτές Ράνια Μπαρλαμά και Γρηγόρης Αργυρόπουλος και η εκπαιδευόμενη Νικολέτα Βλάση.

Όλη η επικαιρότητα