Ηλεία

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου: Έναρξη μετ’ εμποδίων

Για ακόμα μια χρονιά, δεύτερη στη σειρά, το κουδούνι για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2018-2019 στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου ήχησε δυνατά. Πλήθος γονέων και παιδιών έδωσαν το παρόν στον αγιασμό, ενώ οι υπεύθυνοι του σχολείου φάνηκαν δυσαρεστημένοι αφού ακόμα δεν έχουν επιλυθεί ορισμένα προβλήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί οι μαθητές βρέθηκαν στις σχολικές εγκαταστάσεις του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη στον Πύργο, που θα φιλοξενεί πλέον τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου. Η χαρά στα πρόσωπά τους και η ανυπομονησία για την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, ήταν έκδηλη.

Το παρόν στον αγιασμό έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Ιωάννη Κωνσταντίνος Μανδαράκης, που μετά το τέλος του ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με πληθώρα γνώσεων, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, που έδωσε τις ανάλογες ευχές για καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θίγοντας παράλληλα και την έλλειψη των 4/5 των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στον αγιασμό λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.

Με αφορμή τα λόγια του κ. Παπαδάτου, το λόγο πήρε ο διευθυντής του Ε.Ε.Γ. Πύργου Φώτης Παπαθεοδώρου, ο οποίος αφού έδωσε και αυτός με τη σειρά του τις ευχές του στους μαθητές του, έθιξε έντονα τα προβλήματα της σχολικής μονάδας.

Ως «κάτι ανήκουστο για τον 21ο αιώνα» χαρακτήρισε την έλλειψη οργάνωσης για τη μεταφορά των παιδιών στη σχολική τους μονάδα ο κ. Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας στη λίστα των προβλημάτων και τις ελλείψεις σε κτηριακές μονάδες και εξοπλισμό για την ευκολότερη διδασκαλία των παιδιών, ενώ δεν παρέλειψε να εντάξει στα θετικά την άμεση τοποθέτηση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών. Τέλος, τον αγιασμό και τους λόγους ακολούθησαν συνομιλίες ανάμεσα σε καθηγητές της σχολικής μονάδας και γονείς.

Όλη η επικαιρότητα