ΕΠΣ Ηλείας

Εκλογές ΕΠΣ Ηλείας: Σε θέση μάχης δύο συν ένας…

Μετά  την οριστική ακύρωση  των εκλογών της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένες για τις  19 Ιανουαρίου, όλα πλέον δείχνουν  και εφόσον οι εκλογές της ΕΠΟ χρονικά θα πάνε πίσω, ότι τελικά θα προηγηθούν εκείνες  της ΕΠΣΗ!

Βέβαια  το γεγονός  αυτό φαίνεται  ότι αλλάζει  το προεκλογικό σκηνικό, καθώς πλέον επηρεάζονται άμεσα οι εκλογές της τοπικής Ένωσης. Ιδιαίτερα  δε, αν  δεν προχωρήσει το σενάριο, Προέδρου κοινής αποδοχής της ΕΠΟ!  Ως γνωστόν, ο κ. Πέτρος Μπηλιώνης, αντιπολιτευόμενος στη διοίκηση Κολούρη αυτή την ώρα , στηρίζει την υπάρχουσα πλειοψηφία της ΕΠΟ, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον της ΑΕΚ, και ιδίως τον ισχυρό παράγοντα της ομάδας κ. Μελλισανίδη. Όπως βέβαια είναι προφανές,  ότι αν αύριο δημιουργηθεί ένα σχήμα τύπου «Ζαγοράκη», η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΗ, του κ. Κουλούρη,  θα έχει πολύ καλύτερη πρόσβαση και ίσως, μια θέση υποψηφίου για την Εκτελεστική Επιτροπή. Οπότε είναι ηλίου φαεινότερον, ότι εκείνος ο οποίος την επόμενη μέρα των εκλογών της ΕΠΣΗ θα έχει καλές σχέσεις με την αυριανή διοίκηση της ΕΠΟ, θα τύχει και καλύτερης αντιμετώπισης στη  συνέχεια!

Όλα  δείχνουν ότι πάμε για τρείς  συνδυασμούς. Αναλυτικά:

 

Με  την ίδια  «συνταγή» αλλά  και νέο  «αίμα» ο Αρ. Κουλούρης

Ο Άρης Κουλούρης, είναι γνωστό ότι έχει αποχωρήσει από το «μπλοκ» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ εδώ και τέσσερα χρόνια, παρά το γεγονός ότι μετείχε στο ξεκίνημα εκείνων των προσπαθειών αρκετά χρόνια πριν τις τελευταίες εκλογές, του 2017. Και  θα επιθυμούσε σίγουρα να προηγηθούν οι εκλογές  της ΕΠΟ  με  επικεφαλής  τον Θοδωρή Ζαγοράκη!  Καθώς  σε αυτή  την περίπτωση, τότε αυτόματα η θέση της ΕΠΣ Ηλείας ενδέχεται να αλλάξει, δηλαδή να αποκτήσει πιο ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα, εν αντιθέσει με αυτό που συνέβαινε ως τώρα, όπου η ΕΠΣ Ηλείας έχει «αποκηρυχθεί» από το πλειοψηφικό μπλοκ στην ΕΠΟ. Τώρα  όμως ο Αρ. Κουλούρης  είναι υποχρεωμένος να κερδίσει τις εκλογές  και να περιμένει!  Έτσι θα στηριχθεί  κατά βάση στο υπάρχον Δ.Σ., και στους Δημ. Βύτανο, Χαρ. Μαραθιά, Ηλ. Παρασκευόπουλο, Σπ. Καπώνη, Χρ. Δημόπουλο, Κυρ. Κυριακόπουλο και  Γιαν. Πρόκοπος. Από εκεί και πέρα ακούγονται πολλά νέα  ονόματα, όπως αυτά του Παν. Παναγούτσου, του Παν. Θανόπουλου, του Βαλ. Δημητρόπουλου, του Γ. Μαστορέλη , αλλά βέβαια επισήμως τίποτα, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κανένα  όνομα !   Αντίθετα  τις τελευταίες  ώρες  πυκνώνουν  οι «φήμες» από το περιβάλλον του Άρη Κουλούρη, ως επικεφαλής  της παράταξης της  κας Βίκυ Δημητρακοπούλου! Η οποία δεν είναι απλά σύζυγος του Άρη Κουλούρη, αλλά και πρώην υποψήφια για την Ε.Ε. της ΕΠΟ με την απόλυτη στήριξη της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ. Από την άλλη βέβαια, έκπληξη  προκαλεί η μη υποψηφιότητα του κ. Σάκη  Καραλάγα, ενώ  όπως όλα δείχνουν  οι,  Γ. Τσουραπάς και  Αν. Νικολακόπουλος, δεν  υπολογίζονται  πλέον από την παράταξη Κουλούρη, έχοντας  οι ίδιοι θέση, εαυτόν εκτός  παράταξης  με τις κατά  καιρούς δηλώσεις  τους!

 

Ο Π. Μπηλιώνης με άλλον «αέρα», και δυνατά ονόματα

Ο Πέτρος Μπηλιώνης, αυτή την ώρα  είναι το αντίπαλο δέος του Αρ. Κουλούρη! Και αν την προηγούμενη φορά ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΣΗ τον αιφνιδίασε, αυτή τη φορά, η παράταξη Μπηλιώνη δηλώνει έτοιμη, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ακόμα  και «αύριο»! Ο κ. Μπηλιώνης έχει χαράξει τον δρόμο του και έχει κάνει τις επιλογές του εδώ και πολύ καιρό. Ενώ  ως παλιός παράγοντας και για πολλά χρόνια στην Αθήνα με τον Α.Ο. Γαλατσίου, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, με αρκετούς από  τους σημερινούς παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά  και τα υψηλά κλιμάκια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.  Μέχρι τώρα  ο κ. Μπηλιώνης είναι και ο μόνος που έχει ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων, όπως π.χ. αυτά  της κας  Πόλυς Μπιτούνης από την Μανωλάδα, του άλλοτε  γραμματέα της ΕΠΣΗ  κ. Δημήτρη  Κωσταριά, και του επίσης  άλλοτε αντιπροέδρου της ΕΠΣΗ κ. Γιώργου Καριώρη! Ενώ βέβαια πίσω  υπάρχουν παρά πολλά  ονόματα που «ερωτοτροπούν»  με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα  με «φήμες» της «Πατρίς της Δευτέρας» , είναι αυτά  του Χρ. Πλευριά, του Ζ. Υφαντή, του Αγ. Μπράτη, του Θ. Μαντά, και  του προέδρου του Αίαντα Γαστούνης, Γιώργου Μπίρμπα, του Σάκη Αντωνόπουλου!  Φυσικά, όλα αυτά  τα ονόματα αναφέρονται με βάση  κάποιες  πρωτοβουλίες  όλων αυτών το τελευταίο διάστημα.

Ο  Γ. Μπάδας και  οι πρωτάρηδες

Μέχρι  τώρα και όπως προαναφέραμε, ξέραμε ότι αντίπαλοι στις  εκλογές της ΕΠΣΗ, θα  είναι η σημερινή διοίκηση Κουλούρη, και ο Πέτρος  Μπηλιώνης! Όμως τελευταία έχει μπει  δυναμικά  και ένας «τρίτος πόλος» και είναι  αυτός του Γιώργου  Μπάδα.  Ο οποίος κινείται αθόρυβα σε όλη την Ηλεία, συνεχίζοντας τις  επαφές του, αφήνοντας  ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί πλέον και επίσημα , απευθύνοντας κάλεσμά «ενότητας». Ο Γιώργος Μπάδας, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες διατηρεί κάποιες σχέσεις φιλίας με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του «οργανισμού» του ΠΑΟΚ, έχει  ρίξει δίχτυα  σε πρόσωπα που στο παρελθόν  έχουν βάλει  την δική τους υπογραφή στο Ηλειακό  Ποδόσφαιρο. Καθώς  και με άλλα  πρόσωπα, που έως  τώρα δεν έχουν εμπλακεί  ποτέ σε εκλογές της ΕΠΣΗ! Ενώ  υπάρχουν  και οι «κομμένοι» της παράταξης Κουλούρη, για τους οποίους δεν θα έλεγε όχι ο Γ. Μπάδας!

Ως συμπέρασμα  μπορούμε να αναφέρουμε, ότι τα «χαρτιά» στο προεκλογικό  τραπέζι της ΕΠΣΗ,  έχουν αρχίσει να μοιράζονται. Απομένει να ολοκληρωθεί αυτή η μοιρασιά, για να ξεκινήσει το… παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, το οποίο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Όλη η επικαιρότητα