Ηλεία

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε 52 αγρότες λόγω χαλαζόπτωσης σε Αετορράχη-Δάφνη

Τάσος Αντωνακόπουλος: Εξευτελιστικές οι τιμές στο λάδι

Αποζημιώσεις σε 52 αγρότες της ευρύτερης περιοχής Αετορράχης Δάφνης στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης θα δώσει τους επόμενους μήνες ο ΕΛΓΑ ύστερα από τις ζημιές που είχαν υποστεί σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση.

Ήταν μεσημέρι της 5ης Ιουλίου φέτος το καλοκαίρι και μια ισχυρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε σε μεγάλο ποσοστό καλλιέργειες πιπεριού, πεπονιού αλλά και ελαιόκαρπου στην ευρύτερη περιοχή της Αετορράχης Δάφνης στη Βουπρασία.

Ο δραστήριος πρόεδρος της κοινότητας ο νεαρός Τάσος Αντωνακόπουλος την επομένη το πρωί απευθύνθηκε στον ΕΛΓΑ. «Ο επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Αντώνης Παππάς ήρθε την ίδια μέρα το μεσημέρι και τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση» δηλώνει στην «Πατρίς» ο πρόεδρος και συνεχίζει: «μετά ήρθε και ο γεωπόνος, είδε τις ζημιές που ήταν μεγάλες και ακολούθησε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ ώσπου τελικά προχθές ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα και τον Φεβρουάριο θα δοθούν τα χρήματα της αποζημίωσης». Αιτήσεις κατέθεσαν τελικά 52 αγρότες και ο ΕΛΓΑ αναγνώρισε ζημιές σε ποσοστό 25-30%

Ο Τάσος Αντωνακόπουλος έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο f/b την εξής ανακοίνωση: «Γνωρίζουμε στους κατοίκους της δημοτικής Κοινότητας Αετορράχης Δάφνης ότι σήμερα εκδόθηκαν από τον ΕΛΓΑ τα αποτελέσματα για την χαλαζόπτωση του Ιουλίου 2020.Οσοι είχαν κάνει δήλωση αποζημίωσης να επικοινωνήσουν μαζί μου ή με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ Γιώργο Ψυχομάνη για τα αποτελέσματα.Οσοι θέλετε να κάνετε ενστάσεις θα είναι ανοιχτό το σύστημα μέχρι και της 21/12/2020»

Τον επόμενο μήνα στην Αετοράχη ξεκινά η καλλιέργεια του πιπεριού. « Ξεκινά η σπορά στο θερμοκήπιο και τον Απρίλιο θα γίνει η φύτευση σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων» δηλώνει ο Τάσος Αντωνακόπουλος που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπεριού στην περιοχή.

Στην Αετορράχη Δάφνη ολοκληρώθηκε η συγκομιδή της ελιάς, που και φέτος αν και ποιοτική πωλήθηκε σε τιμές εξευτελιστικές δηλαδή 2.10 με 2.30 το κιλό.

Όλη η επικαιρότητα