Ελλάδα

Ελληνική μαφία: Οι συμμορίες σε πόλεμο με συμβόλαια θανάτου – Οι 4 αρχηγοί «Βόρειων» και «Νότιων»

Ακούστε το άρθρο

Η γεωγραφία αλλά και ο τρόπος δράσης της ελληνικής μαφίας αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα και συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρεται ότι υπάρχουν τέσσερις αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων» από την ελληνική μαφία. Σε βάρος των τριών από αυτούς έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019, ενώ ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί».

Μετά τις τελευταίες εκτελέσεις, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται πως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε φάση «εκκαθαρίσεων», συνεργασιών και επέκτασης σε Αττική και επαρχία ανάλογα με τις εγκληματικές προσβάσεις και συνεργασίες.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι έχει μικρύνει η οικονομική «πίτα» όσον αφορά τους εκβιασμούς με πολλούς όμως διεκδικητές του μαύρου χρήματος, ενώ δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα, καθώς οι εκβιαστές μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος από την Αθήνα έως και τη Μύκονο. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του καναλιού.

Οι μεγάλες φατρίες, με τους 4 αρχηγούς επιδίδονται μόνο στους εκβιασμούς «μαρκάροντας» περιοχές, ενώ οι υπο-ομάδες ασχολούνται με ναρκωτικά και πορνεία. Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες και ξενοδοχεία.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα