Ηλεία

Ελπίδα από την απόφαση- ορόσημο για Παράκαμψη Λαγκαδίων

ΔΡΟΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ- ΛΑΓΚΑΔΙΑ- ΒΥΤΙΝΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ

Κάθε δρόμος έχει όπως φαίνεται τη δική του… ιστορία στον τόπο μας και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί και ο οδικός άξονας Τρίπολη- Βυτίνα- Λαγκάδια- Αρχαία Ολυμπία.

“Αναζητείστε τους υπαίτιους στα μέσα της δεκαετίας του 1980!” ήταν η αυθόρμητη, αυτόματη απάντηση που λαμβάναμε κάθε φορά που επιχειρούσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον για να ενημερωθούμε σφαιρικά για το τι έχει συμβεί με τον ημιτελή δρόμο που στοιχειώνει (και αυτός) την Ηλεία μας.

«Ας δούμε το σήμερα και αν γίνεται, το αύριο αυτού του δρόμου», ήταν η σταθερά επαναλαμβανόμενη απάντησή μας σε μια προσπάθεια να ξεριζώσουμε τον πυρήνα της συζήτησης από τους πολιτικούς που φέρονται ως οι … εκτελεστές του έργου, δεκαετίες πριν, και να στρέψουμε το βλέμμα μας (και) στις ευθύνες των σημερινών προσώπων.

Για το μεγαλόπνοο αυτό έργο που είχε οραματιστεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να συνδεθούν μεταξύ τους οι αρχαιολογικοί χώροι Αρχαίας Ολυμπίας – Επιδαύρου – Μυκηνών, μίλησαν στην εφημερίδα “Πατρίς” Ηλείοι και Γορτύνιοι, σε μια απόπειρα να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι των ευθυνών, των παραλείψεων, της αδράνειας, αλλά και του ελπιδοφόρου νέου για την Παράκαμψη των Λαγκαδίων, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις που δημοσιεύσαμε πρόσφατα σχετικά με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Οφείλουμε να αναφερθούμε και στο γεγονός πως επικοινωνήσαμε επανειλημμένα με τον Δήμαρχο Γορτυνίας κο Ευστάθιο Κούλη σχετικά με το θέμα και επί δύο εβδομάδες μας κρατούσε σε αναμονή της απάντησής του, επικαλούμενος εξαιρετικό φόρτο εργασίας. Τελικά ουδέποτε λάβαμε την τοποθέτησή του, κάτι που συνέβη και με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κο Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος -ενώ ο ίδιος μας είχε καλέσει τηλεφωνικά όταν πληροφορήθηκε για το ρεπορτάζ που ετοιμάζαμε- τελικά δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ανδρέας Στάμος, Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλακίου Αρχ. Ολυμπίας

Εδώ και τόσο καιρό, μετρώ χρόνια τώρα, αναμένουμε εμείς ως κοινότητα αλλά και το σύνολο των Ηλείων πολιτών την ολοκλήρωση και παράδοση του εν λόγω δρόμου. Πρέπει να επισημανθεί ότι όλοι επιθυμούμε την ευημερία και τη βιωσιμότητα του τόπου μας. Πιστεύουμε στην αλλαγή των παλιών λανθασμένων πολιτικών γραμμών και κατευθύνσεων. Και όταν συμβεί η αλλαγή για αυτό που φωνάζουμε και μοχθούμε, σιωπούμε. Το οποιοδήποτε έργο επιτελεί έναν σκοπό, έχει έναν στόχο! Το έργο και ο σκοπός, βάσει της λογικής, είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Ένας δρόμος που δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται, ποιος λόγος να υπάρχει ή να υπάρχει ημιτελής? Τα ημίμετρα και η επιλεκτική αδιαφορία δεν ωφελούν τα έργα που προορίζονται για το δημόσιο συμφέρον. Αιτούμαι λοιπόν εκ μέρους της Κοινότητας Βασιλακίου, την άμεση εκτέλεση του έργου ολοκλήρωσης του δρόμου αυτού με έναν και μόνον σκοπό: την ικανοποίηση του αιτήματος εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πολλών!

Λαλιώτης Ιωάννης, Μουριά Αρχαίας Ολυμπίας, Υπεύθυνος του Olympia Adventure Club team

 

Ο νομός Ηλείας, κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων και πόλος έλξης τουριστών απ’ όλον τον κόσμο, δεν νοείται να μην έχει καμία ασφαλή οδική σύνδεση με τους όμορους νομούς του. Ως θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εξαγγελία για το έργο της Παράκαμψης των Λαγκαδίων και ευχόμαστε να μην μείνουμε για άλλη μια φορά στα λόγια, είτε για αυτόν είτε για τους υπόλοιπους δρόμους του νομού μας. Αν μη τι άλλο η ιστορία αυτού του τόπου και οι πολίτες του, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο!

Κωνσταντίνος Π. Καλύβας, Εκδότης εφημερίδας «Γορτυνία»

Η πολύπαθη και κατ’ ευφημισμόν Εθνική Οδός Αρχαίας Ολυμπίας – Βυτίνας – Τριπόλεως έχει την ιστορία της. Δεκάδες χρόνια οι τοπικοί παράγοντες της Γορτυνίας φωνάζουν, διαμαρτύρονται και αγωνιούν για την κύρια αυτή οδική αρτηρία, που αν ολοκληρωνόταν τότε που έπρεπε, σίγουρα θ΄ αποτελούσε ανασχετικό παράγοντα στην ερήμωση της επαρχίας μας και θα βοηθούσε σημαντικά στην ανάπτυξή της. Όμως παρά το κακό που έχει γίνει, συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης του σημαντικής σημασίας αυτού οδικού άξονα, που τέμνει κάθετα την Πελοπόννησο, ενώνοντας την Αρχαία Ολυμπία με τις Μυκήνες, όπου συρρέει μεγάλος όγκος τουριστών, πέραν δε του γεγονότος ότι η Ηλεία μέσω Γορτυνίας απέχει από Αθήνα λιγότερο των 80 περίπου χιλιομέτρων απ’ ό,τι μέσω Πατρών.

Τα τελευταία χρόνια η μόνη σοβαρή παρέμβαση ήταν η έγκριση επί Υπουργού Δημ. Έργων Γ. Σουφλιά 3.000.000 ευρώ για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης, που μετά από 12 παρατάσεις ολοκληρώθηκε μόλις εφέτος! Και η μελέτη αυτή αφορούσε το πιο επικίνδυνο τμήμα που είναι η παράκαμψη των Λαγκαδίων για να αποφευχθούν οι δαιδαλώδεις στενές στροφές από Λαγκάδια – Λευκοχώρι, που διανοίχθηκαν αρχές του 19ου αιώνα!

Με την ολοκλήρωση της μελέτης και κατόπιν ισχυρών πιέσεων από παντού αλλά και δέσμευση το καλοκαίρι του Υπουργού Υποδομών Κων. Καραμανλή, ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, ανακοίνωσε στις 16 Σεπτεμβρίου, ότι το έργο προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ που το χαρακτήρισε μελετητικά υπερώριμο, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα έδωσε και χρονοδιάγραμμα ότι θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι το 2022!

Προσωπικά το εύχομαι ολόψυχα, αλλά μιας και η βελτίωση της Εθνικής αυτής οδού, είναι το κατ’εξοχήν πρώτο θέμα που προβάλλεται κατά κόρον πρωτοσέλιδα στην 50χρονη πορεία της εφημερίδος μας, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου! Και αυτό γιατί κατά καιρούς τόσα χρόνια από κυβερνητικά χείλη, έχουν γίνει πάμπολλες εξαγγελίες που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, όπως: «Σε ευρωπαϊκά προγράμματα η Εθνική Οδός» ή «Δημοπρατείται η Εθνική Οδός» κ.α. Σημειωτέον ότι η τελευταία πομπώδης εξαγγελία ήταν αυτή του τέως Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, που σε Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη αρχές του 2018 ανήγγειλε τη δημοπράτησή της! Βεβαίως όσο την είδε ο ίδιος, άλλο τόσο την είδαμε και εμείς!

Οφείλω πάντως να παρατηρήσω ότι οι παράγοντες της Ηλείας (πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, Επιμελητήρια, Συλλογικοί φορείς κ.α.) δεν έχουν επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για την Εθνική Οδό Τριπόλεως – Πύργου και δεν έχουν ασκήσει πολλές πιέσεις. Αλλά ούτε ακόμη έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική συνεργασία για από κοινού αντιμετώπιση του θέματος από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρω και την … προμολεμική Γέφυρα Ερυμάνθου, στα όρια των δύο Νομών, για την οποία δεν έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή συζήτηση για διαπλάτυνσή της! Σημειωτέον ότι είναι τόσο στενή, που τα μεγάλα πούλμαν και φορτηγά … ξυστά την περνούν! Και εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι κάτοικοι 60 χωριών της Κάτω Γορτυνίας (τέως Δήμων Κοντοβαζαίνης, Τροπαίων και Ηραίας) για τις αγορές τους προτιμούν τον Πύργο, αφού μικρότερη είναι η απόσταση από Τρίπολη! Με τον τρόπο αυτό τονώνουν την οικονομία της Ηλείας, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι παράγοντές της και αδιαφορούν για την τύχη της Εθνικής Οδού, ακόμα και στα όρια εντός του Νομού τους!

Ακόμα εκφράζω τη λύπη μου για το ότι και από πλευράς Δήμου Γορτυνίας ουδέποτε έγινε όλα αυτά τα χρόνια μια σοβαρή κίνηση, ενώ ούτε καν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας δεν εκδόθηκε από κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιες πιέσεις πραγματοποιούνται γίνονται από μεμονωμένες παρατάξεις ή διάφορα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά.

Όμως δυστυχώς οι ευθύνες είναι μεγάλες τόσο των πολιτικών και κομματικών παραγόντων, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο Νομών.
Και για να είμαι δίκαιος δεν θα παραλείψω για το θέμα αυτό να κατηγορήσω επίσης και Αρκάδα πολιτικό που επί σειρά ετών στο Υπουργείο Υποδομών «έθαψε» κυριολεκτικά την Εθνική Οδό, χαρακτηρίζοντάς την δημόσια ως «δευτερευούσης σημασίας δρόμο», ενώ ως εκ της θέσεώς του τότε και μάλιστα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 θα μπορούσε να την είχε εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τότε δυστυχώς ήταν η μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε!

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι μεγάλες πιέσεις έχει ασκήσει για το θέμα στο παρελθόν και η Παγγορτυνιακή Ένωση. Ειδικά την περίοδο 1989-1995, όπου είχα την τιμή να διατελώ Πρόεδρος, είχαμε αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για το θέμα, όπως: 1) Σύσκεψη παραγόντων Ηλείας και Αρκαδίας – κυρίως πολιτικών – στο τότε Υπουργείο Δημ. Έργων, 2) Σύσκεψη στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων με Βουλευτές και των δύο Νομών, 3) Ημερίδες στη Βυτίνα και τα Τρόπαια, 4) Ημερίδα στον Πύργο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων, με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων του Ν. Ηλείας κ.α. Όμως δυστυχώς μέναμε πάντα στα λόγια και τις υποσχέσεις και τίποτε παραπάνω! Ας ελπίσουμε τώρα να υπάρξει θετική εξέλιξη, την οποία πραγματικά ευχόμαστε να δούμε και να μην την πιστεύουμε!

Αναστασόπουλος Νικόλαος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας

Η ολοκλήρωση της εθνικής οδού «Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα» αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα του Δήμου μας αλλά και της Ηλείας γενικότερα, που δυστυχώς παραμένει ανεκπλήρωτο για δεκαετίες. Ο δρόμος αυτός, όταν ολοκληρωθεί, θα επιφέρει τεράστια οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, γιατί θα ενώσει τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς προορισμούς (Ακρόπολη, Επίδαυρο, Μυκήνες) με την Αρχαία Ολυμπία, καθιστώντας την προσβασιμότητα ταχύτερη και πιο άνετη.
Παράλληλα, θα υπάρξουν και διαδημοτικά οφέλη, με την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων των όμορων Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Γορτυνίας στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ελπίζω και εύχομαι να αρθούν οι όποιες δυσχέρειες και το έργο να ολοκληρωθεί, το ταχύτερο δυνατόν!

Πάικος Αναγνωστόπουλος, κάτοικος Μοναστηρακίου Γορτυνίας, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.)

Όπως τα μυθικά ποτάμια που διαρρέουν την Γορτυνία (Ερύμανθος, Λάδωνας, Λούσιος, Αλφειός) και εν συνεχεία τρέχουν τα νερά τους στην εύφορη Ηλεία, έτσι και οι κάτοικοί της ανέκαθεν ακολουθώντας τους τότε χωμάτινους δρόμους, έφταναν στην Ηλεία για εργασία και εμπορικές συναλλαγές. Πολλοί από αυτούς παρέμειναν στην Ηλειακή Γη δημιουργώντας δεσμούς με την Γορτυνία. Στην σημερινή εποχή κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει, μέσω Γορτυνίας, τον Πύργο με την Τρίπολη, ένα έργο που έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια, απαράδεκτα. Διασχίζοντας την Πελοπόννησο από Πύργο, Τρίπολη με κατεύθυνση προς Αθήνα, αυτός ο αυτοκινητόδρομος θα προσφέρει πολλά οφέλη στις περιοχές μας, τόσο στον πρωτογενή τομέα (αγροκτηνοτροφικό), στις επιχειρήσεις και φυσικά στον τουριστικό κλάδο, δημιουργώντας ένα ισχυρό «τουριστικό δέλεαρ» για Ηλεία και Γορτυνία. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη έχει εξαγγελθεί η παράκαμψη των Λαγκαδιών. Ως εκ τούτου πρέπει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εντείνει τις προσπάθειες για τον δρόμο “Λιναριά- Λούβρο-Κοκλαμά” με βάση τον νέο σχεδιασμό. Όλοι οι φορείς καλούμαστε να δουλέψουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση!

Όλη η επικαιρότητα