Ηλεία Υγεία

Εμβολιαστικό Κέντρο Covid το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Γιάννης Καρβέλης : «Ξεκινά ο εμβολιασμός τέλος Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου πρώτα για τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες»

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Γιάννης Καρβέλης σε Εμβολιαστικό Κέντρο Covid μετατρέπεται το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας (σχετικό έγγραφο εστάλη χθες από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στην Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας).

Όπως αναφέρει η πράξη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, υπεύθυνη για τον εμβολιασμό παιδιών και ανηλίκων αναλαμβάνει η κα Γκαμπριέλα Φεκετέα και για τους ενήλικες ο κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η διαμόρφωση των απαραίτητων χώρων, η τοποθέτηση ειδικού ψυγείου για την αποθήκευση των εμβολίων κ.α. προκειμένου όταν δοθεί το «πράσινο φως» και σταλούν τα πρώτα εμβόλια, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε και ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Για αυτή την απόφαση ο κος Καρβέλης τόνισε πως η μετατροπή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε εμβολιαστικό κέντρο Covid γίνεται διότι στην περιοχή δεν υπάρχει κέντρο Υγείας, όπως παραδείγματος χάρη στον Πύργο, όπου εκεί θα μπορούσαν να γίνονται οι εμβολιασμοί των κατοίκων.

Μάλιστα ο κος Καρβέλης τόνισε πως περιμένει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών τέλη του Δεκέμβρη ή το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.

Χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερο μέλημα και του υπουργείου και της ΥΠΕ ο εμβολιασμός όταν θα ξεκινήσει, που πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τέλος του μήνα ή αρχές του Ιανουαρίου, να γίνει κυρίως για υγειονομικούς και για ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η στόχευση μας, να ξεκινήσουμε από αυτές τις δύο κατηγορίες ανθρώπων, κάτι που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Όλη η επικαιρότητα