Ηλεία

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: «Πώς θα ζήσουμε χωρίς να εισπράττουμε;»

Τους προβληματισμούς του και την έντονη ανησυχία του όσον αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων θέλησε να εκφράσει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, μέσω της οποίας θέτει στους αρμόδιους ερωτήματα προς απάντηση για την κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου που δείχνει να μην έχει συνέλθει από το πρώτο Lockdown και να τον κατακλύζει η αβεβαιότητα για το μέλλον του όσο το δεύτερο είναι σε εξέλιξη και δεν είναι γνωστό πότε πραγματικά θα αρθεί.

Ειδικότερα, μέσω της ανακοίνωσής τους ζήτησαν αρχικά να μάθουν τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή και ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ, επισημαίνοντας πως για τους εργαζόμενους ανακοινώθηκαν μετρά ενίσχυσης αλλά για τους επιχειρηματίες όχι. Δεύτερο ζητούμενό τους ήταν να πληροφορηθούν τι γίνεται με τις τρέχουσες υποχρεώσεις (εφορία–ΕΦΚΑ–ασφαλιστικές εισφορές-60% από τα ενοίκια) που λήγουν στο τέλος του μήνα και πως αυτές θα πληρωθούν από τη στιγμή που τα καταστήματα είναι κλειστά, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής έχει δοθεί παράταση μόνο για τις ρυθμιζόμενες οφειλές και το ΦΠΑ για Γ’ κατηγορίας βιβλία.

Τρίτο ζητούμενο στο οποίο επικεντρώθηκαν είναι η μείωση του ενοικίου, εκφράζοντας την άποψη/απορία πως ενώ δίνεται δυνατότητα μείωσης του ενοικίου στους εργαζόμενους που έχουν φοιτητή σε άλλη πόλη και εργάζονται σε πληττόμενη επιχείρηση, γιατί κάτι ανάλογο δε γίνετε και με τους επιχειρηματίες. Τέταρτο ζητούμενο που ζήτησαν να αποσαφηνιστεί ήταν το γεγονός ότι ενώ ζούμε σε εποχή που όλα γίνονται ηλεκτρονικά, δεν δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προσθέτουν ΚΑΔ ή να μετατρέπουν έναν υπάρχων ηλεκτρονικά παρά μόνο με φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.

Τέλος, θέλησαν να μάθουν για το αν είναι αλήθεια πως ανακαλούνται οι ήδη εγκεκριμένες αποφάσεις για το πρόγραμμα εργασίας μέσω ΟΑΕΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επτάμηνης απασχόλησης 1.100 θέσεων εργασίας που περιελάμβανε πλήρη κάλυψη μισθολογικού κόστους.

Όλη η επικαιρότητα