Ηλεία

Εμπρησμός και εμπορία ανθρώπου στο Κακουργοδικείο Πύργου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Δύο υποθέσεις θα εκδικαστούν στο Κακουργοδικείο Πύργου που αφορά εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση που έγινε το 2016 στην Πάτρα και εμπορία ανθρώπου από πατέρα και γιο που έγινε σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι των δυο υποθέσεων παραπέμθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Πατρών που εξεδόθη το 2019 σε δίκη.

Όσον αφορά τον εμπρησμό έγινε τον Ιούνιο του 2016 σε πολυκατοικία της Πάτρας επί της οδού Έλληνος Στρατιώτου 81- 83 όπου μέσα σε δέκα ημέρες δύο φορές εκδηλώθηκε πυρκαγιά χωρίς όμως να κινδυνέψουν άμεσα οι ένοικοι των διαμερισμάτων.

Η φωτιά και τις δύο φορές, σύμφωνα με την πυροσβεστική είχε ξεκινήσει από το Υπόγειο. Μετά από ενδελεχείς έρευνες, οι άνδρες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάτρας κατέληξαν ότι για τις φωτιές ευθύνεται ένας ημεδαπός άνδρας από περιοχή της Αχαïκής πρωτεύουσας.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και παραπέμφθηκε σε δίκη με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών…

Εκμετάλλευση

Πατέρας και γιος με βάση το βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Πατρών σε χωριό της Αιτωλοακαρνίας κατηγορούνται ότι με την άσκηση βίας είχαν παραλάβει από άλλον μία γυναίκα προκειμένου να εκμεταλλευτούν την εργασία της και τους ασκήθηκε δίωξη για τέλεση της πράξης αυτής, κατ ‘εξακολούθηση και κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος.

Όλη η επικαιρότητα