Χωρίς κατηγορία

Εξαδάκτυλος: Καθόλου καλή ιδέα να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 14 Δεκεμβρίου

Stop στις σκέψεις να ανοίξουν τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) στις 14 Δεκεμβρίου βάζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα» τόνισε και σημείωσε ότι όπως πάνε τα πράγματα, αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα δούμε μετά τις γιορτές.

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (08.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε επίσης ότι για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα «πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει. Δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο». Και προειδοποίησε ότι «θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού».

Παρέπεμψε δε το άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά… να το δούμε».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται» σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Έκανε επίσης έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε, αν θυμάμαι καλά, 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν και οι λατρευτικοί χώροι.

via

Όλη η επικαιρότητα