Αχαϊα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μέσα σε…11 λεπτά τέλος τα 57 εκ. για τη Δυτική Ελλάδα- «Στα κάγκελα» οι μηχανικοί

Τεράστια υπήρξε η ζήτηση και στο Δυτική Ελλάδα για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με πολύ μεγάλα οφέλη για τους πολίτες.

Με την πλατφόρμα να κλείνει σε κάτι λιγότερο από… ένα τέταρτο, για μία ακόμη φορά κατεγράφησαν σοβαρές αδικίες και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Λίνος Μπλέτσας, μιλώντας στο agrinionews.gr σε έντονο ύψος έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, με την πλατφόρμα να κλείνει μέσα σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά.

«Μέσα σε 11 λεπτά τελείωσαν τα 57 εκατ. Ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα. Το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό αναλογικά με τη ζήτηση που υπήρξε», ανέφερε.

Ο κ. Μπλέτσας στηλίτευσε και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτόγονο». «Προσβάλλει τους μηχανικούς οι οποίοι δεν είναι διεκπεραιωτές μα επιστήμονες. Το κυριότερο, οι αρμόδιοι και η κυβέρνηση θεωρούν ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί ορθά. Πώς μπορεί να είναι δίκαιο κάτι τέτοιο; Σαν να βάζουμε πολίτες και μηχανικούς σε κοινή αφετηρία για έναν αγώνα δρόμου».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι θα προτείνει επίσημα το μποϊκοτάζ του επόμενου προγράμματος. «Είναι προσβολή της προσωπικότητάς μας», υπογράμμισε.

Όλη η επικαιρότητα