Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων στην Πελοπόννησο

Ακούστε το άρθρο

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε χθες με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποίησε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.48 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Συστήνεται δε  στους μηχανικούς να μη σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Από την πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε: «Για το νέο “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό. λοιπόν, ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»  -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται σήμερα στις 10.00 π.μ. με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα