Ηλεία

Εξοργισμένοι με τη ΔΕΗ οι έμποροι της Ηλείας

Εξοργιστικό και κοινωνικά απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο φορέας #estiasigreece το να πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος σε κλειστά καταστήματα εστίασης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lock down.

Από σωματεία επιχειρηματιών εστίασης ζητείται να χρεώνεται μόνο η αξία του ρεύματος εν μέσω lockdown και να μην υπάρχουν έναντι λογαριασμοί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές αξιολογήσεις, όπως “για τις διακοπές ρεύματος λαμβάνεται υπόψη/ συνεκτιμάται το συνολικό “προφίλ” του εκάστοτε πελάτη, όπως, η ιστορικότητα των πληρωμών του”».

Ο φορέας, που εκπροσωπεί τα 50 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας με περισσότερα από 70.000 καταστήματα εστίασης και 350.000 εργαζόμενους, επισημαίνει ότι το ρεύμα δεν πρέπει να κόβεται ούτε στις κατοικίες των επιχειρηματιών της εστίασης αφού υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εργασίας λόγω της αναστολής. Σε αυτόν μετέχουν και σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας.

«Στο διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά κανένας έναντι λογαριασμός και χρέωση μόνο της αξίας του ρεύματος. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 να ρυθμιστούν τουλάχιστον σε 24 δόσεις και χωρίς την καταβολή προκαταβολής.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ, δεν πρέπει να εξαντλείται σε διαφημιστικά σποτ, αλλά να αγγίξει έναν κλάδο με χιλιάδες πελάτες της, που καταρρέει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα