Αθλητισμός

ΕΟΚ: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές σε νέα ημερομηνία!

Μέσω του συστήματος «ΖΕΥΣ» θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ο κύβος ερρίφθη για το μέλλον των εκλογών της ΕΟΚ. Οι οποίες δεν θα διεξαχθούν τελικά σήμερα Κυριακή (30/5) με φυσική παρουσία, αλλά ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας “ΖΕΥΣ”, όπως συνέβη δηλαδή και σε αντίστοιχες περιπτώσεις αρχαιρεσιών σε άλλες 47 ομοσπονδίες στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε. Αυτή ήταν η απόφαση της ΓΓΑ, η οποία βρήκε σύμφωνη και την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας. Το μόνο που απομένει, λοιπόν, είναι να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ώστε να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«H Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στη σημερινή της συνεδρίαση και σε ότι αφορά στα θέματα αθλητισμού, αποφάσισε να επιτρέψει τα εξής:

• Από 31/05/2021 τη λειτουργία των Γυμναστηρίων με το ήδη εγκεκριμένο σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο (θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας).

• Από 31/05/2021 τη χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ (σε υπαίθριους χώρους) από ερασιτέχνες αθλούμενους με τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τους αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

• Από 01/06/2021 τις διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων) με προϋποθέσεις -μέχρι 300 άτομα ανά μπλοκ εκκίνησης 50 ατόμων, με rapid test ή pcr, ηλεκτρονικές εγγραφές, χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό κλπ.

Επιπλέον, σε ότι αφορά στις πάσης φύσεως εκλογό  απολογιστικές συνελεύσεις και εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές θα μπορούν να διενεργούνται δια ζώσης -σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρωτόκολλο περί Συνεδρίων- εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150.

Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω, τόσο οι εκλογο απολογιστικές συνελεύσεις όσο και οι εκλογές θα διεξάγονται με ψηφιακά μέσα.

Εξαιρούνται μόνο οι εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν ήδη εκκινήσει με επιστολική ψήφο κι έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Όλη η επικαιρότητα