Μπάσκετ

ΕΟΚ: Ο Λιόλιος πρότεινε σύσταση επιτροπής ώστε να εγγραφούν σωματεία στο μητρώο

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ζήτησε τη σύμπραξη όλων των παρατάξεων ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία στις επερχόμενες εκλογές

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και η παράταξή «Δώσε Πάσα» έκαναν την δική τους πρόταση με σκοπό να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία στο μητρώο της ΓΓΑ.

Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει, «Όπως έχει δηλώσει από χθες ο κ. Λιόλιος, επικεφαλής της ομάδας “Δώσε Πάσα”, πέρα από τη βασική υποχρέωση της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας για προκήρυξη εκλογών, θα πρέπει σημειολογικά το πρώτο μέλημα της να αφορά την άμεση σύσταση επιτροπής εντός της ΕΟΚ (αποτελούμενη από δικηγόρο, διοικητικούς υπαλλήλους και αρμόδιο επί οικονομικών ζητημάτων) που θα αναλάβει να υποστηρίξει τα σωματεία και να μεσολαβήσει με θεσμικό ρόλο προς τη ΓΓΑ ώστε να διερευνηθούν τα κωλύματα που τους έβγαλαν εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να υπηρετεί και να στέκεται αρωγός στα προβλήματα των Σωματείων σεβόμενη τους νόμους του κράτους και όχι να αποφασίζει κατά το δοκούν την εφαρμογή τους.

Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση να πάρουν θέση και να σταθούν εμπράκτως με αυτό το τρόπο στο πλευρό των σωματείων όχι για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για λόγους ουσίας.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως αυτό είναι καθήκον της Ομοσπονδίας, αλλά αν για μια ακόμη φορά η εφαρμογή των νόμων και ο σεβασμός στους θεσμούς γίνει “α λα καρτ” τότε τα μέλη του “Δώσε Πάσα” που συμμετέχουν στη προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα είναι στο πλευρό των Σωματείων για να τα ενημερώσουν και να επιλύσουν τα όποια προβλήματα τους».

Όλη η επικαιρότητα